nastavak napada

Američki i francuski novinar poginuli u granatiranju Homsa

Khalid al-Qassimi
Foto: Reuters
1/2
22.02.2012.
u 11:10

Novinari su poginuli kada je granata pogodila improvizirani medijski centar u naselju Baba Amr

Dvojica zapadnjačkih novinara, koja su izvještavala o stanju u Siriji, poginula su u središtu Homsa, neslužbene su informacije koje donosi BBC. Amerikanac i Francuz navodno su poginuli nakon što je granata pogodila improvizirani medijski centar na području naselja Baba Amr koje se intenzivno bombardira. Uz dvojicu novinara poginulo je još nekoliko osoba.

Više od 100 ljudi poginulo je jučer diljem Sirije, a u samom Homsu smrtno je stradalo više od 40 osoba kada su vojne snage napale uporišta oporbenih aktivista. Prema nekim izvješćima broj poginulih u sjeverozapadnoj regiji Idlib mnogo je veći.

Novi video koji su aktivisti iz Idliba postavili na internet pokazuje da su protivnici predsjednika Bashara al-Assada žrtve smaknuća po kratkom postupku. Pokazuje stanovnike sela Abdita kako gledaju poredana tijela s prostrelnim ranama na glavi i vezanih ruku. Državni mediji pak tvrde da su snage sigurnosti u tom dijelu zemlje u potrazi za "naoružanim terorističkim bandama" te kako je nekolicina njih ubijena.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije