Željezničar

Amar Osim: Nakon što sam Dinamu dao gol, mahnuo sam Tuđmanu

'26.09.2009., Banja Luka, BiH - Nogometnu utakmicu 8. kola Premijer lige BiH odigrali su FK Borac i NK Zeljeznicar pred 11 000 gledatelja na Gradskom stadionu Banja Luka. Utakmica je zavrsila 2:0. Ama
'Dejan Moconja/Vecernji list'
25.03.2011.
u 10:41

Trener, koji je u sarajevskom klubu zapravo engleski tip menadžera, rado se sjeća posljednjeg susreta s plavima.

U organizaciju sutrašnje utakmice Željezničara i Dinama aktivno se uključio i gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen.

– Devedeset godina postojanja velika je obljetnica za jedan klub. Ako se tome doda da i Dinamo slavi 100 godina, onda dolazimo do ukupnog broja 190 godina ili dva vijeka postojanja. To je krupna stvar i treba je znati cijeniti. Mi smo mala regija u kojoj su izrastali i izrastaju velikani. Uzmimo primjer Hajduka, koji također slavi 100 godina postojanja, a Partizan i Crvena zvezda nešto su mlađi, kao i Sarajevo – rekao je Behmen.

Ekspedicija Dinama u Sarajevo slijeće oko 15 sati i dolazi u punom sastavu. Predvodit će je gradonačelnik Milan Bandić, a stižu i braća Mamić. Dan nakon utakmice predviđeno je da delegacija Dinama obiđe Sarajevo, dok će igrači u subotu imati trening na Grbavici.

Amar Osim, menadžer Željezničara, rado se sjeća svoje posljednje utakmice iz igračke karijere protiv Dinama, kada je u Maksimiru postigao pogodak.

– Dao sam gol i mahnuo pokojnom Franji Tuđmanu!, rekao je Osim i nastavio:

– Protiv Dinama ću na raspolaganju imati sve igrače osim reprezentativnog golmana Ibrahima Šehića. Bit će to dobra prilika da odigramo susret protiv najjače momčadi u ovoj kalendarskoj godini – naglasio je Osim.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije