ISPOVIJEST

Adis: Spavao sam i ničega se ne sjećam

navijac
17.10.2013.
u 09:00

Vraćajući se s utakmice, poginula tri mladića, Adis je preživio. U bolnici u Poljskoj je saznao da njegovih prijatelja nema

Trojica navijača BiH koji su se vraćali s utakmice u Litvi poginula su rano jučer ujutro u poljskom gradu Lomža, 150 km udaljenom od Varšave. Jedan navijač je ozlijeđen i smješten u tamošnju bolnicu, izvijestio je Poljski radio. Neslužbeno se doznaje da se renault megane sudario s kamionom. Trojica navijača koja su poginula su: Hasib Mahmić Bibo - vođa Ljuti Krajisnici FAN team BiH, te Vildan Pehlić i Almir Kasumović. Preživjeli mladić je Adis Ćoralić, koji je izvan životne opasnosti i hospitaliziran u Poljskoj. Kako javlja agencija Anadolija, ozlijeđeni Adis Ćoralić (26) iz Cazina trenutno se nalazi u bolnici u Lomži. 

Adis se s trojicom kolega vraćao s utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. koju je bh. reprezentacija igrala s Litvom u Kaunasu. “Krenuli smo iz Kaunasa oko 23:30 sati, jer smo čekali da se malo raziđe gužva nakon utakmice. Ja sam spavao u autu i ničega se ne sjećam. Tek kad sam došao u bolnicu, rekli su mi što se dogodilo“, rekao je Ćoralić u razgovoru s ekipom Anadolije koja ga je danas posjetila u bolnici u Poljskoj. Adisovi roditelji će doći u Poljsku danas. U međuvremenu, kako saznajemo, s Adisom je u kontakt stupila veleposlanica BiH u Republici Poljskoj Koviljka Špirić, koja će ga također danas posjetiti.

Poljski mediji su prenijeli da se vozilo u kojem su se nalazili navijači BiH renault megane sudarilo s kamionom pri povratku iz Kaunasa. Preživjeli Adis kazao je da se ne sjeća nesreće, jer je spavao, te da nije siguran je su li oni udarili u kamion ili kamion u njih.

Liječnik u bolnici u Lomži dr. Marek Raszczyk kazao je u razgovoru s ekipom Anadolije da je Adis dobro, ali da će morati uraditi operaciju pomjeranja jednog ligamenta, jer je u nesreći slomio ruku i jedno rebro.

“Još uvijek nije sigurno hoće li se operacija raditi u Poljskoj ili u BiH. Adis je dobro, svjestan je svega, odnosno činjenice da su mu poginuli prijatelji”, izjavio je Raszczyk. Ćoralić je istakao kako bi se što prije volio vratiti u BiH dodavši da želi da bude operiran u BiH. Obitelji poginulih navijača su također obaviještene o nesreći. U poljskoj policiji i bolnici, u skladu s tamošnjom praksom, odbili su službeno medijima priopćiti imena trojice smrtno stradalih mladića, čije obitelji također danas trebaju doputovati kako bi transportirali tijela.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije