trovanje

Abbas odobrio ekshumaciju Arafatovih posmrtnih ostataka

yasser arafat
AFP/PIXSELL
09.07.2012.
u 21:16

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas dozvolio je ekshumaciju nekoliko dana nakon što su švicarski stručnjaci pronašli visoku razinu radioaktive tvari polonij-210 na Arafatovim osobnim stvarima, što bi moglo upućivati na trovanje.

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas odobrio je danas ekshumaciju posmrtnih ostataka bivšeg palestinskog vođe Yassera Arafata, javlja CNN.

Abbas je dozvolio ekshumaciju nekoliko dana nakon što su švicarski stručnjaci iz Instituta za radiofiziku u Lausanni pronašli visoku razinu radioaktive tvari polonij-210 na Arafatovim osobnim stvarima, što bi moglo upućivati na trovanje.

Proces ekshumacije mogao bi započeti u slijedećih nekoliko tjedana, a švicarski medicinski stručnjaci otputovat će u Ramallah kako bi uzeli uzorke s tijela.

Podsjetimo, prošli tjedan Suha Arafat, udovica pokojnog palestinskog vođe izjavila je za CNN da želi njegovu ekshumaciju.

Arafat je umro 2004. godine u vojnoj bolnici u Parizu, nakon što je zbog krvarenja u mozgu pao u komu. Palestinske vlasti izjavile su prije njegove smrti kako je imao poremećaj krvi, ali su isključile leukemiju i da je imao problema s probavom. Tada su kružile glasine o njegovu tovanju, ali su ih plestinske vlasti opovrgnule.

 

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije