Pro musica

Zvucima Mozarta i Vivaldija otvorili dubrovački festival

dubrovnik1_nnn_bih_27082015
28.08.2015.
u 06:30

Otvaranje koncertom u crkvi male braće

Koncertom u crkvi male braće otvoren je treći po redu Međunarodni glazbeni festival "Dubrovnik u pozno ljeto". Festival, u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, traje do 22. rujna, a ugostit će brojne domaće i međunarodno priznate glazbenike. Nastupnim koncertom ravnao je maestro Christoph Campestrini, ujedno i glazbeni direktor festivala, a uz Dubrovački simfonijski orkestar, nastupio je i Akademski zbor "Pro musica" i Zbor studenata glazbene umjetnosti iz Mostara (pod vodstvom zborovođa profesorice Katje-Krolo Šarac i profesora Dragana Filipovića te korepetitorice profesorice Marijane Pavlović), dok su kao solisti nastupili sopranistica Nikolina Pinko, mezzosopranistica Janja Vuletić, tenor Domagoj Dorotić i bas bariton Matija Meić.

- Ponovno smo darovali gradu jedno značajno mjesto u kulturno-glazbenom životu, a građanima, posjetiteljima, nezaboravan doživljaj. Sudionici, izvođači ovih grandioznih dijela ponovno su sebi pribavili ponos i dostojanstvo, postavivši u crkvi male braće u Dubrovniku najljepšu od 17 Mozartovih misa i Vivaldijevu najljepšu sakralnu kompoziciju "Gloria", podijelio je s nama dojmove maestro Filipović.

Festival je pokrenuo Dubrovački orkestar kako bi kulturna živost u Dubrovniku bila prisutna i nakon završetka Dubrovačkih ljetnih igara.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?