Vlada HBŽ-a usvojila odluku o raspodjeli sredstava za kapitalne potpore općinama - vodoprivreda

Za sufinanciranje vodoprivrednih projekata u HBŽ-u 560.755,73 KM

storyeditor/2023-10-01/vlada.png
02.10.2023.
u 19:20

Vlada Hercegbosanske županije praktički je provela postupak sufinanciranja projekata iz područja vodoprivrede u toj županiji, piše Večernji list BiH.

Proračun za 2023.

Sredinom ljeta, točnije 9. kolovoza, županijsko Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva objavilo je javni poziv za sufinanciranje projekata iz područja vodoprivrede na području Hercegbosanske županije, koji je imao za cilj javno prikupljanje prijava jedinica lokalnih samouprava, općina i Grada za sufinanciranje tih projekata u skladu s programom utroška sredstava kapitalnih transfera “Potpora općinama – vodoprivreda”, koji su utvrđeni u županijskom proračunu za 2023. godinu. Pravo na podnošenje prijave imale su općine Tomislavgrad, Glamoč i Bosansko Grahovo te Grad Livno, uz ispunjavanje općih i posebnih kriterija za odabir projekata. Osigurana su sredstva za sufinanciranje u iznosu većem od pola milijuna maraka, točnije, 560.755,73 konvertibilne marke, koja će se rasporediti jedinicama lokalne samouprave u visini koju je svojom odlukom prethodno odredila županijska Vlada. Prema toj odluci, Livnu su namijenjene 274.076,42 KM, Tomislavgradu 233.441,62 KM, Glamoču 45.224,38 KM te Bosanskom Grahovu 8013,30 KM. Među dokumentacijom koju je trebalo priložiti bila je i izjava da će korisnik sredstava osigurati vlastiti udio ili udio iz drugih izvora financiranja, minimalno 30 posto od ukupne vrijednosti projekata s kojima se prijavljuje. Nakon što je Povjerenstvo za ocjenu ispunjavanja uvjeta i kriterija iz javnog poziva pregledalo prijave projekata, provjerilo jesu li ispunjeni postavljeni uvjeti i kriteriji, županijsko Ministarstvo dostavilo je Vladi Hercegbosanske županije prijedlog odluke o odobravanju i raspodjeli sredstava. Na prošlotjednoj je sjednici županijska Vlada prihvatila taj prijedlog i usvojila odluku o raspodjeli sredstava za sufinanciranje projekata iz programa “Kapitalne potpore općinama – vodoprivreda”. Prema toj odluci, općini Glamoč odobreno je predviđenih 45.224,38 KM za dva projekta: nabava hidrostrojarske opreme za vodovodni sustav Glamoča – 40.000 KM i prespajanje sustava Ajazma na sustav Goništa - 5224,38 KM. Gradu Livnu odobreno je 274.076 KM za projekt sekundarne vodovodne mreže za naselje Miši, II. faza, Općini Tomislavgrad izdvojene su 233.441,62 KM za financiranje dvaju projekata: izgradnje kanalizacijskih kolektora i rekonstrukcija vodovoda u Ulici Andrije Šimića i Uskoj ulici u iznosu od 71.720,81 KM te izgradnje distribucijskog cjevovoda Petrovići, Zabrig i Sulića brig u visini od 161.720,81 KM.

Način i dinamika

Nakon ove odluke županijsko Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva zaključit će ugovore o sufinanciranju odobrenih projekata, kojima će se precizirati način i dinamika korištenja odobrenih sredstava te nadzor nad njihovim utroškom u namijenjene svrhe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije