Achmad Yani:

Nastavak suradnje i prijateljstva BiH i Indonezije

Achmad Yani
10.05.2016.
u 21:00

Raznim projektima iz nekoliko oblasti Bosna i Hercegovina i Indonezija nastavit će prijateljstvo koje je prekinuto raspadom Jugoslavije, rekla je danas veleposlanica Republike Indonezije u BiH Amelie Achmad Yani.

Ona je na predavanju u Sarajevu kazala da su dvije zemlje bile jako bliske i da postoji volja za nastavkom takvih odnosa.

- Suradnja Indonezije i BiH počinje sada i planirano je mnogo projekata – istakla je Achmad Yani dodajući da je prvi projekt dolazak 50 studenata, sportista, iz Idonezije u BiH.

Navela je da je Sarajevo Business Forum 2016 bio dobra prilika za susrete i razgovore, a najavila je da će ih biti organizirano još.

Također, planirana je i razmjena bh. i indonežanskih eksperata iz raznih oblasti. 

Achmad Yani je kazala da će predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović posjetiti Indoneziju, a da nakon toga slijedi posjeta i drugih bh. visokih službenika.

To su sve, naglasila je, pokazatelji želje za nastavkom suradnje.

- Indonežanske vlasti dozvolile su i građanima BiH da dođu u našu državu bez vize, do 30 dana - podsjetila je veleposlanica Indonezije u BiH.

Ona je predavanje održala na poziv Udruženja bosanskohercegovačkog-azijskog prijateljstva (ABACUS), a član upravnog odbora tog udruženja Željko Bajić je kazao da je ovo prvo predavanje koje ABACUS organizira i da će ih biti još. 

Izrazio je želju da veleposlanici azijskih zemalja održe predavanja s ciljem jačanja veza između BiH i zemalja Azije.

Istakao je da je u Aziji ogroman potencijala i da je moguća dobra suradnja posebno u sektoru ekonomije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?