Upitnik i rokovi

Ministarstva užurbano spremaju odgovore za EU

11.01.2017.
u 08:00

Ministarstvo sigurnosti te Ministarstvo prometa i veza u BiH užurbano rade na pripremanju odgovora na pitanja iz upitnika Europske komisije. Ministarstvo sigurnosti BiH zaduženo je za 283 pitanja iz upitnika, a Ministarstvo prometa i veza BiH za 230 pitanja. Iz Ministarstva sigurnosti ističu da je znatan broj odgovora već pripremljen, a jedan dio je već unesen u bazu podataka. Objasnili su da koordiniraju pripremu doprinosa na odgovore iz upitnika za 17+1 poglavlje. Navode da je od navedenih pitanja za to Ministarstvo najznačajnije poglavlje 24. koje se odnosi na pravdu, slobodu i sigurnost, jer je to Ministarstvo vodeća institucija za to poglavlje.

Od najvećih izazova i pitanja za čije će odgovore trebati najviše vremena izdvojili su pitanja vezana za borbu protiv korupcije, organiziranog kriminala, drogu, terorizam, upravljanje migracijama i azilom te upravljanje granicom i policijsku suradnju. Napomenuli su kako se u ovoj fazi radi samo o pregledu trenutačnog stanja koje ne zahtijeva poduzimanje bilo kakvih aktivnosti na usvajanju novih propisa. Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić oformio je tim zadužen za koordinaciju aktivnosti te za pripremu odgovora i unošenje istih u bazu podataka. Ministarstvo prometa i veza BiH uključeno je u 12 poglavlja iz upitnika. - U pripremi su nacrti odgovora, nakon čega je potrebno da budu verificirani unutar Ministarstva. Također, potrebno je naglasiti da je ovo aktivnost koja će zahtijevati međusobnu suradnju, timski rad i poštivanje rokova, na čemu ćemo mi inzistirati, rekli su iz državnog Ministarstva prometa i veza BiH.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?