BIHAMK

Odvijanje prometa bez izvanrednih ograničenja i uz povoljne uvjete za vožnju

16.05.2024.
u 07:57

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se prometuje bez izvanrednih ograničenja i uz povoljne uvjete za vožnju.

Zbog redovitog servisiranja tunela Vis, 25.Novembar i Grab na autoputu A-1 zatvoren je smjer Lepenica-Tarčin, a vozila do završetka radova prometuju dvosmjerno, suprotnom stranom autoputu.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most)  promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona prometuju jednim trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona promet obustavljen.

U tijeku su sanacijski radovi na dionicama magistralnih puteva Nemila-Lašva i Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, zbog čega se svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 17 sati prometuje naizmjenično, jednim trakom.

Sanacijski radovi aktualni su i na magistralnim putevima: Tarčin-Konjic, Kladanj- Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno.

Zbog deminiranja terena na regionalnom putu R-460 Brčko-Cerik, dionici Malezijski put, svakog radnog dana od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava prometa.

Večeras (16.05.) od 19 sati do sutra ujutro (17.05.) do 05 sati na relaciji GP Svilaj-Odžak-Karuše-Zenica kretat će se izvanredan prijevoz većih dimenzija (tri vozila dužine svaki 81 m i širine 4,70 m).Molimo vozače koji će se kretati ovom dionicom da poštuju upute ovlaštenih osoba iz pratnje.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protječe uz kraća zadržavanja.

Zabranjen je promet za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika).  Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije