POSJETA

Agencija za antidoping kontrolu BiH pozvana u članstvo iNADO-a

agencija
29.04.2016.
u 17:25

 Izvršni direktor Instituta nacionalnih antidoping organizacija (iNADO) Joseph de Pencier boravio je u službenoj posjeti Agenciji za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz te agencije.

Tijekom posjete su razmijenjena iskustva i predstavnici Agencije upoznati o mogućnostima koje iNADO pruža za usavršavanje i poboljšavanje antidoping programa Bosne i Hercegovine. Upućen je službeni  poziv da se Agencija za antidoping kontrolu pridruži ovoj organizaciji. 

Agencija za antidoping kontrolu je razvila efikasan sistem edukacija koji, po statistici Vijeća Europe, svrstava Bosnu i Hercegovinu među zemlje s najvećim brojem sportista obrazovanih o opasnostima dopinga, čime je privukla interes iNADO-a koji ovaj model edukacija želi primijenili u edukacijskim programima svojih članica.

iNADO čini 57 organizacija za borbu protiv dopinga iz svih krajeva svijeta i njegova misija je prikupljanje i dijeljenje najboljih praksi u borbi protiv dopinga među ovim organizacijama.

Prema statistici Svjetske antidoping agencije (WADA), njene članice obavljaju čak 55 posto svih doping kontrola širom svijeta. 

Poziv za pridruživanje iNADO-u je veliko priznanje Agenciji za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine za predan i kvalitetan rad u borbi protiv dopinga, a ulaskom u ovu organizaciju otvara se mogućnost dodatnog poboljšanja kroz razmjenu iskustava s drugim antidoping organizacijama, od čega će najveću korist imati bosanskohercegovački sport, priopćeno je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije