humanitarni koncert

Veliki koncert Večernji zvon u mostarskoj Kosači

Večernji zvon
28.10.2016.
u 09:19

Uz Tamburaški orkestar Misericordia nastupit će Maja Blagdan, Monija Jarak…i drugi, te klapa Signum, vokalni ansambl Laetitia.

Večernji zvon, veliki humanitarni koncert Tamburaškog orkestra Misericordia iz Šurmanaca iz međugorske župe, održat će se u petak, 28. listopada 2016. u 20 sati u velikoj dvorani Hrvatskoga doma Hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Uz mlade tamburaše, na koncertu će nastupiti solisti Monija Jarak, Karlo Milićević, Anđela Ljubić , Marija Čolak, Darija Ramljak, Krunoslav Dražić, klapa Signum i vokalni ansambl Laetitia. 

Dirigent je Davor Markota, a voditeljica programa Sanja Pehar. Gošća koncerta je poznata hrvatska pjevačica Maja Blagdan, a sav prihod je namijenjen Humanitarnoj udruzi Marijine ruke iz Međugorja. Večernji zvon je ciklus koncerata tamburaškog orkestra Misericordia, koji već 5. godinu svojim zvucima oduševljava publiku. Tamburaški orkestar Misericordia osnovan je 2012. godine u selu Šurmanci u općini Čapljina, a u župi Međugorje, na inicijativu međugorskog župnika fra Marinka Šakote. Unatoč amaterskom statusu orkestra, zahvaljujući upornosti, zajedništvu i radu s prof. Davorom Markotom, u kratkom vremenu došli su do razine na kojoj mogu upriličiti cjelovečernji samostalni koncert, ispunjen raznovrsnim repertoarom, od klasičnih arija, duhovne glazbe do popularnih, zabavnih skladbi. Iza njih su brojna gostovanja i nastupi u BiH, Hrvatskoj te diljem Europe.

Mladi tamburaši, zahvalni što glazbom mogu usrećiti ljude, željeli su koncertu u Mostaru dati humanitarni karakter i tako pomoći rad Humanitarne udruge Marijine ruke iz Međugorja, u koju se u kratkom vremenu uključilo više od 60 volontera. Volonteri udruge do sada su obnovili mnoge kuće, uredili vrtove, posjećuju staračke domove, bolnice. Pomažu obiteljima s brojnom djecom, plaćaju račune za režije onima koji ih ne mogu podmiriti, bolesnicima bez primanja kupuju lijekove. Više od 200 korisnika svakoga mjeseca u udruzi Marijine ruke uzima pakete s hranom. Cijela ulaznice za koncert je 10 KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?