PREMINUO U PRITVORU

Odvjetnik otkrio na što ga podsjeća slučaj nasilne smrti brata Dankinog ubojice

slučaj danka ilić
M.M./ATA images/PIXSELL
23.04.2024.
u 17:50

Podsjetimo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je krajem ožujka u srpskom Boru. Zbog povezanosti sa slučajem uhićena su dvojica radnika JKP "Vodovod" - Dejan Dragijević i Srđan Janković

Zbog nasilne smrti brata ubojice Danke Ilić u policijskoj stanici u Boru, cijeli slučaj mogao bi otići u zaborav, strahuje prominentni srpski odvjetnik Borivoje Borović. On smatra kako postoji velika vjerojatnost da osumnjičeni počnu tvrditi da su njihovi dosadašnji iskazi, u kojima su priznali ubojstvo djevojčice, bili neistiniti i rezultat policijske torture.

"Mora postojati zapisnik sa saslušanja osumnjičenog (Dalibora Dragijevića) i mora se znati koji inspektori su ga ispitivali. To je teško ubojstvo, ti bi ljudi trebali biti u pritvoru. Policija bi trebala prikupiti dovoljno materijalnih dokaza, prije svega bioloških tragova, kako ne bi morala pribjegavati iznuđivanju priznanja od osumnjičenih" dodao je Borović za Novu.rs.

On navodi da je problem u istrazi nastao kada su se u rad policijskih službenika umiješali političari. "Time se usmjerava pravac istrage, ali i javno mnijenje, što je nedopustivo. Onda i neki policajci misle da istraga treba ići u tom pravcu... Političari su laici koji se ne bi smjeli oglašavati, isto kako policajci ne bi trebali u javnost iznositi dokaze. Ne bi bilo loše da se vrati nekadašnje kazneno djelo zabrane oglašavanja u javnosti" ocijenio je Borović.

 

Dodao je da ga ovaj slučaj podsjeća na smrt slikara Dragana Maleševića Tapija koji je preminuo u zgradi beogradske policije. "Saslušan je u istrazi o Makinoj grupi (Željko Maksimović Maka), mučen je, maltretiran i gušen plastičnom vrećicom. Javno je priopćeno da je preminuo od srčanog udara, ali nije rečeno da je to bila posljedica gušenja plastičnom vrećom" objasnio je odvjetnik.

Građani su tada puno pričali o sumnjivoj smrti poznatog slikara, no iako se radilo o visokoprofilnoj osobi, nitko nije odgovarao za njegovu smrt. Tijekom suđenja članovima Makine grupe otkriveno je da su policajci tukli i mučili osumnjičene kako bi od njih iznudili priznanje da su sudjelovali u ubojstvu policijskog generala Boška Buhe.

Podsjetimo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je krajem ožujka u srpskom Boru. Zbog povezanosti sa slučajem uhićena su dvojica radnika JKP "Vodovod" - Dejan Dragijević i Srđan Janković. Oni su priznali krivicu za ubojstvo malene djevojčice, no ne i gdje je njeno tijelo, za kojim i dalje traje potraga.

Naknadno su uhićeni i otac i brat osumnjičenog Dragijevića, zbog sumnje da su pomogli ukloniti Dankino tijelo. Brat je u pritvoru preminuo, a policija je na prvu izvijestila da je njegova smrt nastupila prirodno, prije nego su srpski mediji otkrili da je Dalibor preminuo nasilnom smrću.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije