Lepeničke jeseni

Uz domaćine nastupilo još osam KUD-ova iz BiH i Hrvatske

06.10.2015.
u 06:15

Manifestacija osim čuvanja tradicije prilika za međusobna druženja i upoznavanja, ali i održavanje postojećih prijateljstava te povezivanja svih krajeva u kojima žive Hrvati

S ciljem predstavljanja, ali i očuvanja kulture i običaja Hrvata Lepeničke doline, u Lepenici se već tri i pol desetljeća održava kulturno-zabavna manifestacija "Lepeničke jeseni".

I na ovogodišnjoj manifestaciji, održanoj u sportskoj dvorani Osnovne škole u Lepenici, općina Kiseljak, tražilo se mjesto više.

Na Lepeničkim jesenima 2015., osim domaćina HKUD "Bećarac" iz Lepenice, nastupilo je još osam društava: HKUD "Crnač" iz Širokog Brijega, zatim HKUD "Napredak", podružnica Kiseljak, HKUD "Brotnjo" Čitluk, KUD "Pojatno" Zaprešić, HKUD "Napredak" Novo Sarajevo, Ženska klapa iz Kaštela, HKUD "Dubrave" Aladinići te HKUD "Bosansko kolo" Stolac. Manifestacija "Lepeničke jeseni" i ove je godine, osim Hrvata Lepeničke doline, predstavila kulturu i običaje Hrvata i iz drugih krajeva središnje Bosne, Hercegovine, Posavine i Republike Hrvatske.

Osim čuvanja tradicije, ova manifestacija je odlična prilika za međusobna druženja i upoznavanja, ali i održavanje već postojećih prijateljstava te povezivanja svih krajeva u kojima žive Hrvati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?