Široki Brijeg

Ukinuta Agencija za državnu službu ZHŽ-a

28.11.2015.
u 07:00

Za one koji trebaju polagati stručni ispit ništa se ne mijenja jer polaganje ispita već vodi Povjerenstvo za državnu službu ove županije

Zapadnohercegovačka županija više nema svoju Agenciju za državnu službu. Naime, zbog racionalizacije troškova, Vlada ZHŽ-a je na svojoj posljednjoj sjednici održanoj ovaj tjedan donijela uredbu o prestanku rada Agencije za državnu službu ZHŽ-a, piše Večernji list BiH. Na ovaj način u županijskom proračunu godišnje će se napraviti ušteda od gotovo 100.000 KM s obzirom da se toliko izdvajalo za rad spomenute agencije.

Vlasništvo Vlade

Prema informacijama iznesenim na sjednici, za plaće zaposlenih u Agenciji za državnu službu ZHŽ-a u proračunu za 2015. izdvojeno je čak 96.600 KM, dok se za rad Povjerenstva za državnu službu godišnje izdvaja oko 20.000 KM. Treba naglasit kako se ukidanjem ove Agencije za one koji trebaju polagati stručni ispit ništa bitno ne mijenja s obzirom da pripremu za polaganje i polaganje ispita već odavno vodi Povjerenstvo za državnu službu ove županije. U spomenutoj uredbi nadalje se navodi kako će Vlada ZHŽ-a kao osnivač preuzeti pokretnine i financijska sredstva za rad Agencije, te se na nju prenose prava i obveze ove agencije. Također, o načinu raspolaganja službenim prostorijama, opremom, inventarom i ostalom imovinom Agencije odlučit će Vlada ZHŽ-a.

"Sve službene akte, spise, pečate i ostalu dokumentaciju u vezi s obavljanjem poslova Agencije, na temelju Zakona o državnim službenicima u tijelima državne službe u ZHŽ-u, Agencija je dužna predati Vladi sukladno važećim propisima", stoji u usvojenoj uredbi. Na sjednici kojom je predsjedao dopredsjednik Vlade ZHŽ-a i ministar financija Toni Kraljević utvrđen je i prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskim pristojbama, te je upućen u daljnju proceduru Skupštine ZHŽ-a. Vlada je usvojila i izvješće o izvršenju proračuna ZHŽ-a za drugo tromjesečje 2015. godine.

Zakup zemljišta

Uz navedeno, Vlada ZHŽ-a je donijela sljedeće odluke: odluku o davanju suglasnosti za sklapanje ugovora o zakupu šumskog zemljišta u državnom vlasništvu za podizanje višegodišnjih nasada (Širića brig, Posušje); odluku o davanju suglasnosti za sklapanje ugovora o zakupu šumskog zemljišta u državnom vlasništvu za podizanje višegodišnjih nasada (Kočerin, Široki Brijeg); odluku o odobravanju sredstava predviđenih konačnom listom programa za dodjelu sredstava nakon provedenog javnog poziva za projekte - programe kulture za 2015. ; odluku o odobravanju sredstava predviđenih konačnom listom programa za dodjelu sredstava nakon provedenog javnog poziva za programe iz športa za 2015. ; odluku o utrošku sredstava "Tekući prijenosi za zaštitu okoliša" utvrđenih proračunom ZHŽ-a za 2015. te odluku o redovitom godišnjem popisu imovine, obveza i potraživanja ZHŽ-a na dan 31. prosinca 2015. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?