bombaši samoubojice

Mladenke radije biraju smrt nego suživot s džihadistima

zena
13.04.2016.
u 21:54

Prestrašene mladenke džihadista sve češće se dobrovoljno javljaju za obuke bombaša samoubojica. Jedne se nadaju da će im se tako pružiti prilika za bijeg, dok druge radije biraju smrt nego život s teroristima Boko Harama .

Mnoge od njih su prijavile jer više ne mogu trpjeti stalna silovanja, tvrdi tinejdžerka koja je uspjela pobjeći, javlja Express.co.uk.

- Pitali bi: Tko želi biti bombaš samoubojica? A djevojke bi vikale: Ja, ja, mogu ja" - priča tinejdžerka.

Šesnaestogodišnjakinja Fati kaže kako mladenke, koje su većinom otete i priseljene ući u brak, nemaju drugog izbora, prenosi 24sata.hr

- Nadaju se da će ako postanu bombaši samoubojice možda upoznati vojnike i reći im da nose bombu, a oni će im pomoći da ih deaktiviraju i pobjegnu iz ralja džihadista - dodaje Fati.

Prema izvješću Unicefa tri četvrtine djece, koje Boko Haram obučava za bombaše samoubojice, su djevojčice. Među njima su i učenice otete travnju 2014. u Chiboku, na sjeveru Nigerije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?