30. Gaveline večeri

Stiže Atelje 212 s najboljom izvedbom Sterijina pozorja

Split 11/03/15-Drama Idomenej koju rezira Rene Medvesek na sceni HNK Split.
02.10.2015.
u 06:15

Gavelline večeri dogurale su do okrugle brojke – od 3. do 13. listopada održavaju su 30. Gavelline večeri, koje upravo zbog slavljeničkih razloga ove godine nude i više od sjajnog teatra u srcu Zagreba. Naime, nakon svake predstave, u atriju kazališta, održat će se razgovor o predstavi.

Vidjet ćemo devet predstava, čiji je zajednički nazivnik "ljekovitost ansambl-igre": "Idomenej" HNK Split u režiji Renea Medvešeka, "#radninaslovantigona" ZKM-a u režiji Renate Carole Gatice. Zatim je tu "Divlje meso" Narodnog pozorišta Sarajevo u režiji Dine Mustafića, "Daleka zemlja" HNK Zagreb u režiji Anice Tomić, "Životinjska farma" HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke u režiji Andrása Urbána, "Kolovoz u okrugu Osage" koji je u Gavelli režirala Slađana Kilibarda, Ibsenova "Hedda Gabler" Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora u režiji Mateje Koležnik. Kraj festivala pripada gostima iz Beograda. Pred zagrebačku teatarsku publiku stiže najbolja predstava s ovogodišnjeg Sterijina pozorja, na kojem je osvojila i glumačke nagrade, kao i nagrade za režiju i scenografiju, "Kazimir i Karolina" Ödöna von Horvátha i beogradskog Ateljea 212 u režiji Snežane Trišić. (br)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?