Prva liga FBiH

Sloga iz 0:2 u 5:2, Olimpiku tanka nada

28.05.2018.
u 08:00

Još jedno kolo ostalo je do kraja prvenstva Prve “aferaške” lige Federacije BiH. Tijekom tjedna je Nogometni savez BiH susret 26. kola Travnik – Jedinstvo (6:0) registrirao 0:3 (bb), jer su za Travnik igrala tri posuđena nogometaša, koji navodno nisu smjeli igrati tu utakmicu.

Pogodila ih odluka

Ova je odluka pogodila Igman, jer je “kliznuo” niz ljestvicu ispod Bišćana... Pitanje je zašto se odluka nije donijela odmah, nego se čekao “razvoj situacije”. Pitanje je i kako su nakon susreta na Piroti iskaznice spornih nogometaša Travnika “slučajno” zalutale u Bihać... Nakon 29. kola, priča je izgubila značaj jer Jedinstvo je izgubilo kući također ugroženog Rudara 0:1 (strijelav je bio Spahić). Rudar više nije ugrožen... Nije ni Slaven, jer je iščupao bod u Orašju (2:2 – Živković i Aletić za Orašje, Kutić i Berbić za Slaven). Slaven može “opušteno” u 30. kolu ugostiti Slogu, kojoj trebaju bodovi za 1. mjesto. Bodovi spasa bili su prijeko potrebni i Čapljini, u Jajcu. I, osvojila ih je, slaveći 2:1 (Dučić i Leko za Čapljinu, Haračić za Metalleghe). Činilo se da će se spasiti i Igman, koji je preko Drljevića i Džafića u 23. minuti vodio 2:0 u gostima kod Sloge. Ali, tvrde Konjičani, umiješao se sudac Sabrija Topalović i “bezobrazno teglio” za Slogu koja je okrenula u 5:2 (Kojić 2, Stokić, Kostić, Lukomirak ag). Sloga nije dopustila tv prijenos jednoj lokalnoj tv. Olimpik je svladao Iskru 3:1 (Alešević, Osmanović, Kovač – Zukanović za Iskru) i poslao je u drugu ligu, a sam zadržao nadu za vrh.

Značajni bodovi

I Tošk je osvojio važne bodove u borbi za ostanak u Prvoj ligi protiv Travnika (1:0, strijelac je bio Kadušić). Susreti Bratstvo – Bosna (3:2), te Zvijezda – Velež (2:1) imali su tek revijalni karakter. Domaći su slavili pobjede, gosti (valjda) nisu previše žalili zbog poraza...

POREDAK: Sloga 63, Olimpik 61, Velež 52, Zvijezda 59, Bratstvo 45, Orašje 44, Metalleghe 41, Rudar 39, Bosna i Slaven 37, Čapljina 36, Tošk 35, Igman, Jedinstvo 33, Iskra 29 Travnik 17. STRIJELCI: 21 - Mujkić (Br), 15 Salihović... •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?