prijateljska utakmica široki brijeg - cibalija

Široki s (navodnim) pričuvama rezultatski “uništio” Cibaliju, mladi se opet iskazali igrom

siroki
03.02.2015.
u 09:34

Drugi put u četiri dana Široki Brijeg igrao je prijateljsku utakmicu protiv vinkovačke Cibalije na Mostarskom blatu. U petak na istom travnjaku “bodovi” su podijeljeni (1:1), ovaj put domaćini su potpuno “razbucali” hrvatskog drugoligaša.

Zaslužena pobjeda

Završilo je s visokih, uvjerljivih i zasluženih 4:0. Širokobriježani su bili jednako raspoloženi i razigrani u oba poluvremena, što se vidi po rasporedu postignutih pogodaka. Za 1:0 zabio je Brazilac Tai (29. minuta) na dodavanje Ćorića. Buhač je iskoristio Karačićev ubačaj u 45. minuti za 2:0. U nastavku, Buhač je povisio na 3:0 (53. minuta), sprašivši neobranjivi projektil u gornji lijevi kut na dodavanje Stanića. Zakarić je uspostavio konačnih 4:0 u 73. minuti iz gužve nakon što mu je loptu servirao mladi Menalo. Musine pričuve, ako se tako uopće može nazvati momčad koja je svih 90 minuta držala u šahu Vinkovčane, imala je još čitav niz prigoda, no Ivanković, Buhač, Brazilac Tai i suigrači nisu potrpali u mrežu sve što su mogli, dijelom zbog raskvašenog travnjaka. Gosti pak gotovo nisu ozbiljno zaprijetili, osim Kraljević u 75. minuti, kada je za malo promašio vrata.Trener domaćih poslao je u vatru sastav: Bilobrk, Karačić, Kožul, Barišić, Čolak, Ivanković, Lončar, Tai, Ćorić, Menalo, Buhač. U nastavku su svoje dionice još odigrali: Stanić, Zakarić, Brekalo, Šaravanja i Plazonić. Soldo, Damir i Ivica Džidić, Pandža, Marković, Landeka, Pehar, Kožulj, Ćorluka, Wagner i Kresinger nisu ovaj put niti minute ulazili u igru.

U petak put u Tursku

- Čestitam svim momcima koji su potpuno nadigrali protivnika i dominirali svih 90 minuta ove utakmice. Bili su dobri, iako su nekoliko sati imali naporan trening. Bit će tako i danas, te sutra, oba puta plan je trenirati ujutro i poslijepodne, a u četvrtak će biti samo jedan trening. U petak putujemo u Antalyju (Turska), gdje ćemo odigrati pet oglednih utakmica. Nemamo ozlijeđenih nogometaša, svi će igrati u Turskoj, uključujući dvojicu Džidića i Ćorluku, rekao nam je nakon utakmice trener Slaven Musa, posebice zadovoljan što njegova momčad u četiri dosadašnje pripremne utakmice (Željezničar 2:1, Gošk 1:0, Cibalia 1:1 i 4:0) ni jednom nije osjetila gorčinu poraza.U dosadašnjem tijeku priprema uz već provjerene “stare snage”, iskazali su se i oni mlađi nogometaši – Menalo, Lončar, te Stanić. Ovaj put debitirala su dva juniora, lijevi bek Čolak i branič Šaravanja. Obojica su u najmanju ruku zadovoljila i pokazala kako u omladinskom pogonu ima potencijala. Na njih dvojicu i još nekoliko nadarenih treba obratiti pozornost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije