premijer liga BiH

Nogometaši Slobode u sudskoj nadoknadi stigli do važne pobjede

15.05.2023.
u 20:00

Nogometaši tuzlanske Slobode u 31. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine stigli su do važne pobjede u utakmici sa Širokim Brijegom rezultatom 2:1 (0:0).

Gol za tri boda u sudskoj nadoknadi postigao je Emir Jusić, nakon duplog pasa sa Adijem Alićem. S tri boda Sloboda je stigla do 10. pozicije i ima realne šanse za opstanak u društvu najboljih.

Od početka su Tuzlaci igrali ofenzivnije, ali se ni Široki Brijeg nije orjentirao samo na obranu svog gola. Igralo se čvrsto s povremenim izletima pred protivničke šesneasterce. Ipak, nakon 45. minuta mreže se nisu tresle, a u nastavku je došlo do kulminacije uzbuđenja. 

Tuzlaci do prednosti dolaze preko Stojana Vranješa u 54. minuti iz jedanesterca. Prethodno je u šesnaestercu nepropisno zaustavljen Tarik Kapetanović. 

Nakon vodećeg gola Široki Brijeg je preuzeo inicijativu, a Sloboda je kontrolirfala utakmicu sve do 80. minute kada je pogodio Dominik Radić. Ubacio je De Oliveira, Bukvić je bio nespretan, a Radić s izjednačenjem donio zebnju na Tušnju. 

U 89. minuti isti igrač je pogodio stativu Slobodinog gola i činilo se kako će susret završiti bez pobjednika što nije odgovaralo nikome od ekipa na terenu. Ni Slobodi u borbi za opstanak, a ni Širokom Brijegu u borbi za izlazak u Europi.

U 92. minuti je Emir Jusić u maniru iskusnog strijelca matirao golmana gostiju Renata Josipovića za pobjedu, slavlje i nadu da Sloboda u preostala dva kola može doći do opstanka. 

Sloboda gostuje Borcu i dočekuje Željezničar, a Široki Brijeg dočekuje Slogu i ide u goste Leotaru. Tuzlaci sada imaju 32 boda i na 10. poziciji su, a Široki Brijeg je ostao na 45 osvojenih bodova. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije