POČIVAO U MIRU

Umro čuveni jugoslavenski sportaš. Pamte se njegovi okršaji s Draženom Petrovićem i slavnim Grkom

Vladimir Dašić
MN Press
29.04.2024.
u 07:52

Ostat će zapamćen kao odličan 'tricaš' u dresu svog kluba, igrao je i protiv košarkaških velikana poput Dražena Petrovića i Nikosa Galisa, a rođen je na Kosovu.

Nakon kratke bolesti u Kraljevu je u 69. godini preminuo Vladimir Dašić, legendarni košarkaš Sloge iz Kraljeva. Dašić je ostao zapamćen kao odličan 'tricaš' u dresu svog kluba, igrao je i protiv košarkaških velikana poput Dražena Petrovića i Nikosa Galisa, a rođen je na Kosovu. 

Najvažniji dio svoje karijere proveo je u Slogi, a s njim kao najboljim strijelcem Sloga je izborila plasman u Prvu ligu Jugoslavije. Osim za Slogu, igrao je za Budućnost iz Peći, Puljanku, Prvu Petoletku iz Trstenika, Napredak iz Aleksinca i Mašinac iz Kraljeva. 

Nekoliko puta je bio trener Sloge, a iza sebe je ostavio sinove Jugoslava, Nemanju i Strahinju. Komemoracijska sjednica u povodu smrti Vladimira Dašića održat će se u ponedjeljak, a ispraćaj će biti održan istog dana u podne na novom groblju Kraljevac. 

- Da, pa, igrao sam protiv dva vrhunska, najjača igrača. Protiv Dražena Petrovića sam bio odličan, zabio sam šest trica u poluvremenu, bili smo tada blizu pobjede nad Cibonom, što bi bila prava senzacija - rekao je svojedobno Dašić o utakmici protiv Draženove Cibone.

A o susretu sa Arisom proslaveljenog Nikosa Galisa ispričao je anegdotu.

- Sjećam se te utakmice, igrao sam direktno protiv Gališa. Čovjek je bio čudo, jednostavno nezaustavljiv, imao je taj skok-šut sa zadržavanjem, dobar prodor. Mogao je svakome dati 30 ili više bodova... Stvarno ga nisi mogao čuvati. Ali i protiv njega sam igrao dobro, mislim da sam mu dao preko 20 poena... Kasnije smo završili u »Turistu«, ali bilo je super. Za Gališa mogu reći da je sjajan momak i košarkaš, takav se više ne rađa - izjavio je.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije