DUGO SE SRAMILA

Slavna komičarka borila se s dijagnozom koju mnogi skrivaju: 'Mislim da svatko ima veliku tajnu i ovo je moja'

Foto: Instagram
05.04.2022.
u 21:48

Amy Schumer je ispričala da su joj se simptomi javili nakon obiteljskih problema, odnosno kada je njezin otac proglasio bankrot, a majka ga ostavila zbog drugog muškarca.

Popularna američka komičarka Amy Schumer (40) nedavno je počela govoriti o važnosti mentalnog zdravlja i problemu s kojim se ona nosila. Naime, Amy se borila s trihotilomanijom, odnosno navikom čupanja kose, što je inače poremećaj kontrole impulsa. 

- Mislim da svatko ima veliku tajnu i to je moja – kazala je američkim medijima te otkrila da se dugo sramila svog poremećaja. Amy je ispričala da su joj se ovi simptomi javili nakon obiteljskih problema, odnosno kada je njezin otac proglasio bankrot, a majka ga ostavila zbog drugog muškarca, jer se on borio s multiplom sklerozom. 

Inače, novija istraživanja pokazuju da postoje genetičke predispozicije za ovu bolest. Zbog toga Amy strahuje da bi bolest mogao dobiti i njezin sin Gene David (2). 

- Svaki put kad dotakne glavu, imam srčani udar – opisala je komičarka. 

Amy je o svojem problematičnom djetinjstvu snimila i seriju za Hulu pod nazivom 'Life & Beth'. U jednoj sceni prikazano je i kako je Beth potrebna perika prije povratka u školu, a zapravo se radilo o tome kako bi Amy mogla sakriti svoje stanje. 
Dodajmo da trihotilomaniju mogu pokrenuti drugi psihološki poremećaji, poput depresije ili stresa, a o njoj se još uvijek ne zna puno, jer se mnogo ljudi ne javi zbog srama. Kod ozdravljenja mogu pomoći određeni vidovi psihoterapije, a češće obolijevaju žene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije