na ceremoniji

Britanski kralj Charles predao visoku vojnu titulu sinu Williamu

kralj charles
POOL/REUTERS
13.05.2024.
u 19:54

"On je doista jako dobar pilot", rekao je Charles o svojem sinu, bivšem pilotu helikoptera za potragu i spašavanje britanskog Kraljevskog ratnog zrakoplovstva.

Britanski kralj Charles predao je visoku vojnu titulu svojem sinu princu Williamu na ceremoniji, obilježavajući njihovo rijetko zajedničko pojavljivanje dok se kralj ubrzano vraća javnim dužnostima nakon dijagnoze raka.

Charles je Williamu predao titulu zapovjednika vojnog zrakoplovstva, položaj koji je 75-godišnji monarh obnašao 32 godine, ispred helikoptera Apache, a promatralo ga je osoblje Muzeja vojnog letenja u južnoj Engleskoj.

"On je doista jako dobar pilot", rekao je Charles o svojem sinu, bivšem pilotu helikoptera za potragu i spašavanje britanskog Kraljevskog ratnog zrakoplovstva. 

William je također uzeo stanku od službenih dužnosti na nekoliko tjedana u ožujku i travnju ove godine

Posjet je najnoviji Charles angažman otkako se vratio na posao potkraj travnja, gotovo tri mjeseca nakon što je Buckinghamska palača objavila da se liječi od neodređene vrste raka.

William (41) je također uzeo stanku od službenih dužnosti na nekoliko tjedana u ožujku i travnju ove godine, odlučivši provoditi vrijeme sa suprugom i brinuti se za nju nakon što je otkrila da je podvrgnuta preventivnoj kemoterapiji za rak.

U petak je rekao da joj je dobro.

Na ceremoniji primopredaje, Charles je rekao da se "s tugom" oprašta, ali da će Army Air Corps još ojačati pod vodstvom njegova sina.

"Pazite na sebe i ne mogu vam opisati koliko sam ponosan što sam sve ovo vrijeme bio u vezi s vama", rekao je Charles. Prijenos titule najavljen je prošlog kolovoza nakon Charlesova dolaska na prijestolje.

William je kasnije danas proveo vrijeme s pripadnicima vojnog zrakoplovstva, gledajući obuku, opremu i slušajući vojnike.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije