TEŠKI DANI

Nakon objave o raku, kralj Charles bori se s još jednom dijagnozom. Priznao o čemu je riječ

kralj Charles III.
Reuters/PIXSELL
14.05.2024.
u 08:29

Kralj Charles priznao je s kojom se još dijagnozom susreo, a posebno fa je pogodilo emotivno priznanje britanskog veterana.

Britanski kralj Charles III. ovog je ponedjeljka posjetio Muzej vojnog leta u Hampshireu sa sinom Williamom, a ovom prilikom podijelio je nepoznate detalje o svom zdravstvenom stanju. Naime, veteran britanske vojske Aaron Mapplebeck u emotivnom razgovoru priznao je Charlesu da je zbog dijagnoze karcinoma podvrgnut kemoterapije zbog koje je izgubio osjet okusa.

Zatim je Charles priznao da je i on izgubio isti osjet tijekom svoje borbe s opakom bolešću, piše Daily Mail. Inače, poremećaj osjeta okusa česta je pojava kod osoba koje se podvrgnu kemoterapiji, a kod nekih oboljelih može se zadržati trajno. Podsjetimo, palača početkom veljače je obznanila javnosti da se kralj bori s opakom bolešću - rakom. Premda nisu otkrili detalje bolesti, potvrdili su kako nije riječ o raku prostate, s obzirom na to da bi većina mogla pomisliti da se radi o tome jer je svega nekoliko dana prije Charles bio u bolnici na liječenju povećanje prostate. Na tim pretragama doznalo se da ima rak.

Nedugo nakon što je javnost saznala za Charlesovu dijagnozu, Kate Middleton je u emotivnoj video poruci otkrila da boluje od karcinoma. Poput Charlesa, Kate se zahvalila javnosti na 'svim prekrasnim porukama podrške i na razumijevanju dok se oporavljala od operacije'. Kensingtonska palača priopćila je da neće objavljivati ​​pojedinosti o tome koju vrstu raka princeza ima ili u kojem je stadiju raka te je zamolila sve da ne nagađaju.

Također, Charles se nedavno našao u centru medijske pozornosti nakon što je njegov sin, princ Harry, prošlog tjedna stigao u London povodom obilježavanja 10. godišnjice međunarodnog sportskog događaja 'Invictus Games'. Tjednima se nagađalo hoće li se susresti s ocem, a sve je iznenadilo kada je Harryjev glasnogovornik potvrdio kako do neće doći. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije