KRALJEVSKA OBITELJ

Obožavatelji Kate i Williama zabrinuti zbog 13. godišnjice braka: Objavili znakovitu fotografiju

Kate Middleton i princ William
Reuters
29.04.2024.
u 20:18

Kate Middleton i princ William za 13. godišnjicu braka objavili su znakovitu fotografiju, i iznenadili obožavatelje

Princeza Kate Middleton princ William danas slave svoju 13. godišnjicu braka! S obzirom na to da se trenutno nalaze u teškom razdoblju kada se princeza od Walesa bori s rakom, obožavatelji diljem svijeta pitaju se kako će njihovo slavlje izgledati i hoće li ga uopće biti. Ipak, tračak nade i dobrog raspoloženja svima su dali novom objavom na društvenoj mreži Instagram. 

Na svom službenom profilu princeza i princ objavili su još nikad viđenu fotografiju s njihova vjenčanja 2011. godine. ''Na današnji dan prije 13 godina!'', piše u opisu crno-bijele fotografije na kojoj poziraju sretni i nasmijani. U komentarima su se nanizale brojne čestitke, no mnogi obožavatelji prepali su se jer je fotografija bila crno-bijela te su na prvu pomislili na najgoru vijest vezanu uz princezu.

''Zašto pobogu crno-bijela!? Skoro sam se onesvijestila'', ''Kad sam vidjela crno-bijelu fotografiju...'', ''Nemojte me tako plašiti, skoro sam povraćala od šoka'', ''Ova fotka je jako loš izbor u ovom trenutku'', pisali su im mnogi. Ipak, drugi su poslali želje za brz oporavak princezi koja je prije mjesec dana objavila da boluje od raka. Podsjetimo, zdravstveno stanje princeze Kate Middleton iskomunicirano je neplanirano i pod pritiskom. Naime, iz Kensingtonske palače promptno su objavili videoporuku nakon saznanja da je još uvijek nepoznati izvor pustio dijagnozu u javnost. U poruci objavljenoj 22. ožujka princeza Kate potvrđuje da boluje od karcinoma, zbog čega se sprema biti podvrgnuta preventivnoj kemoterapiji. 

Međutim, suprotno tadašnjim nagađanjima kako trenutak objave videa ima neposredne veze sa strahom od reakcije javnosti i medija u slučaju da Middleton propusti uskrsnu misu, izvor blizak kraljevskoj obitelji tvrdi kako je posrijedi zapravo vatrogasna mjera jer je netko doznao njezino zdravstveno stanje ranije nego što je bilo predviđeno, piše Daily Mail. 

Još uvijek se ne može sa sigurnošću ustvrditi je li informacija procurila iz londonske klinike u kojoj se Kate liječila i naposljetku obavila operaciju abdomena u siječnju. Dodatnu sumnju na bolnicu baca sigurnosni propust zbog kojeg je nekoliko članova osoblja sankcionirano jer su na protupravni način pokušali doći u posjed privatne medicinske dokumentacije princeze od Walesa. – Ovo je sigurnosni proboj i nevjerojatno je štetno za bolnicu, s obzirom na njezin ugled u liječenju članova kraljevske obitelji. Viši bolnički šefovi kontaktirali su Kensingtonsku palaču odmah nakon što im je skrenuta pozornost na incident i uvjerili su palaču da će provesti istragu. Cijelo medicinsko osoblje potpuno je šokirano i izbezumljeno zbog optužbi i jako su povrijeđeni što bi netko od njihovih kolega mogao biti odgovoran za takvo kršenje povjerenja i etike – tada je otkrio jedan bliski izvor za Mirror, a ubrzo su se oglasili i iz same bolnice.

– Svatko u klinici vrlo je svjestan naših osobnih, profesionalnih, etičkih i zakonskih dužnosti u pogledu povjerljivosti pacijenata. Iznimno smo ponosni na izvanrednu skrb i diskreciju koju nastojimo pružiti svim našim pacijentima. U slučaju svakog kršenja sustava, provest će se svi odgovarajući istražni, regulatorni i disciplinski koraci. U našoj bolnici nema mjesta za one koji svjesno iznevjere povjerenje naših pacijenata ili kolega – kazao je ravnatelj bolnice Al Russell.

Inače, princeza je krajem ožujka šokirala svjetsku javnost kada je u dvominutnom videu objavila svoju dijagnozu: – Testovi nakon operacije pokazali su da postoji rak. Moj liječnički tim stoga je savjetovao da se podvrgnem preventivnoj kemoterapiji i sada sam u ranoj fazi tog liječenja – kazala je članica kraljevske obitelji nakon što su joj otkrili tumor poslije operacije abdomena u siječnju. Tada su rijetki znali za njezino stvarno stanje, a među iznenađenima bili su i bliski prijatelji princa Williama i njegove supruge. Osim princeze Kate, s teškom dijagnozom suočili su se i kralj Charles te vojvotkinja od Yorka, Sarah Ferguson. Kralju Charlesu III. početkom veljače dijagnosticiran je rak, a iz palače su naveli da je kralj "i dalje potpuno pozitivan u pogledu svog tretmana i raduje se povratku na punu javnu dužnost što je prije moguće". Dodali su da se ne radi o raku prostate, ali da je rak otkriven tijekom boravka u bolnici gdje je išao na rutinsku operaciju, prenio je BBC. 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije