glazbenik iskreno

Bregović o vjeroispovijesti djece: 'Kćeri su mi bile i muslimanke i kršćanke, a danas više ne znam što slave'

Goran Bregović
Antonio Ahel/ATAImages/Pixsell
06.01.2023.
u 19:41

Goran Bregović je naveo da je njegov otac bio Hrvat, majka Srpkinja te da je njegova supruga Dženana muslimanka

Sarajevski glazbenik Goran Bregović (72) jedan je od najpoznatijih skladatelja Balkana, a postao je poznat kao vođa i gitarist grupe Bijelo dugme. U braku je s bivšom sarajevskom manekenkom Dženanom Sudžukom, a vjenčali su se 1993. godine u Parizu.

Par ima troje djece, kćeri Unu, Lulu i Emu, a Bregović ima i još jednu kćer, najstariju Željku, koju je dobio s manje poznatom ženom Jasenkom.  Iako ne govori toliko o privatnom životu, nedavno je progovorio o trima kćerima koje ima sa suprugom i njihovim vjeroispovijestima.

Bregović je naveo da je njegov otac bio Hrvat, majka Srpkinja te da je njegova supruga Dženana muslimanka. Kćerkama su, priznao je, dozvolili potpunu slobodu izbora što se tiče toga i nisu ih htjeli ograničavati ni u čemu.

"Moja djeca su, kada su bila mala, u vrijeme Bajrama bile muslimanke zato što su se tada dobivali pokloni, a za vrijeme Božića i Uskrsa su bile kršćanke jer su i tada dobivale poklone. Sada više ne znam što slave. Mislim da je samo srednja, koja je sada u pubertetu - budistkinja. To mi, naravno, ne smeta. Moja djeca će biti Francuzi, mada vole dolaziti u naše krajeve i imaju drugarice ovdje. Za suprugu i mene je kasno, nas dvoje ćemo uvijek biti naši. Liječeni naši. Teško se u životu od toga izliječiti", rekao je u intervjuu za Blic.

Inače, kako su tri sestre rođene u Parizu, Ema, najstarija među njima, je jednom prilikom pričala o životu na dvije adrese.  

"Za mene je to neophodna stimulacija. Kada ostanem predugo na jednom mjestu, mozak mi se uspava i teže nalazim inspiraciju. Osjećam veliku slobodu u tome što nigdje ne puštam korijen, kao slobodni atom", kazala je svojedobno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije