Ravnateljica Lutkarskog kazališta Mostar

Ružica Bošković: Ove ćemo godine obilježiti 65 godina postojanja

24.01.2017.
u 07:30

Od svih teatarskih kuća na području Mostara, Lutkarsko kazalište Mostar može se pohvaliti kako ima najodaniju i najobjektivniju publiku. S novom ravnateljicom Lutkarskog kazališta Ružicom Bošković razgovarali smo o stanju u ovoj kazališnoj kući i planovima za budućnost.

Kakvo je trenutačno stanje u Lutkarskom kazalištu?

- Upravo smo u pripremama za novu predstavu, dogovaramo suradnje i projekte, nastojimo sagledati prošlu godinu te poboljšati i nadograditi sve što smo planirali za ovu. Dobra i lijepa vijest je da je park ispred kazališta završen i da su postavljene igračke. Ovih dana izrazito je hladno pa, nažalost, nismo bili u mogućnosti izvoditi predstave za građanstvo. Nevrijeme nam je ostavilo posljedice, pa moramo sanirati kvarove. Sustav grijanja nije do kraja riješen, ovaj koji imamo sad nije dorastao ovolikim minusima pa ne možemo zagrijati dvoranu. Ipak, očekujemo da ćemo imati predstavu 28. siječnja.

Jedna ste od rijetkih kazališnih kuća čija je svaka predstava rasprodana. Kako to objašnjavate?

- Da, naše predstave su uvijek rasprodane i to je uistinu neprocjenjivo. To je veliki motiv za daljnji rad i trud. Mislim da je to plod dugogodišnjeg neumornog i nadasve kvalitetnog rada ove kazališne kuće koja već godinama igra između 100 i 300 izvedbi godišnje. To nam se zalaganje iz dana u dan vraća punom dvoranom. Ponosna sam što glumci, tehnika i administracija funkcioniraju tako dobro. Predstave se nemali broj puta izvode i u skučenim uvjetima za dječicu koja si ne mogu priuštiti dolazak u kazalište, ali mi to sve realiziramo te izvedemo kvalitetno i profesionalno. Naša dvorana nije velika i često moramo svoju publiku obavijestiti da ulaznica nema, a to uistinu teško padne i njima i nama jer djeca odu tužna i neutješna, jednostavno ne razumiju zašto ne mogu ući.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?