obljetnica diplomatskih odnosa

Plesnom predstavom "Ryukyu" zatvorena Godinu japanske kulture

Ryukyu
Foto: FENA
1/5
20.10.2016.
u 21:46

Povodom 20. obljetnice uspostavljanja diplomatskih odnosa Japana i Bosne i Hercegovine, Veleposlanstvo Japana u BiH organiziralo je u Narodnom pozorištu Sarajevo izvedbu plesne predstave "Ryukyu" trupe IZENA-no-KAI.

Veleposlanik Japana u BiH Kazuya Ogawa podsjetio je tom prilikom da su tijekom godine organizirali razne kulturne i obrazovne događaje da bi proslavili i osnažili prijateljstvo te dvije države i njihovih naroda te istaknuo "večerašnjim događajem zatvaramo našu Godinu japanske kulture“.

Naglasio je da je plesna trupa Izena No Kai osnovana 1988. godine i predstavlja tradicionalne narodne plesove s južnog ostrva Okinavva, koje je nekad davno bilo kraljevstvo i susjednih otoka Amami.

- Drevno ime za otok Okinavva je "Ryukyu". Taj otok ima poseban duh, kulturu i tradiciju, koji se razlikuju od kontinentalnog dijela Japana. Večerašnji nastup je prilika da se upozna jedna druga dimenzija japanske kulture - poručio je veleposlanik. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?