Simfonijski orkestar Mostar održao je koncert “Mladi talenti”

Našim glazbenim biserima stvorimo uvjete da ostanu ovdje

BiH,26.04.2016.Mostar , Kosaca,  Mladi talenti  Koncert sestara Azre i Alme Dizdar violine ,Nikolina Vukoja flauta, Ivan Galic klavir, Simfonijski orkestar i dirigent Damir Bunoza, Photo:Stojan Lasic
28.04.2016.
u 09:00

Treći po redu koncert “Mladi talenti”, u organizaciji Simfonijskog orkestra Mostar, opravdao je sva očekivanja. Koncert je održan u prepunoj Galeriji kraljice Katarine, iako se istodobno u dvorani održavala popularna “Đurologija”. To nije spriječilo više do 200 posjetitelja da na nogama poprate ovaj uistinu lijepi glazbeni događaj.

Pod dirigentskom palicom maestra Damira Bunoze izvodila su se djela klasičnih autora - J. S. Bacha. Ph. Bacha i F. Chopina, a sudjelovali su dvije mlade violinistice iz Stoca Azra i Alma Dizdar, zatim Nikolina Vukoja, vrsna studentica flaute koja se trenutačno nalazi na školovanju u Ljubljani, te Ivan Galić, talent koji studira u Hrvatskoj i Njemačkoj.

Koncert je bio krupan zalogaj za ove mlade ljude koji su ga pripremali dvadesetak dana. U biti, bila su to tri koncerta. Koncert za dvije violine u d-molu od J . S. Bacha, zatim koncert od Ph. Bacha za flautu i veliki Chopinov koncert za glasovir i orkestar. Simfonijski orkestar Mostar je ovim koncertom nastavio tradiciju promoviranja mladih glazbenika. Ali se na koncu nameće pitanje hoće li naši glazbeni biseri ostati ovdje ili će bolji život pronaći negdje daleko od kuće gdje im se nude bolji uvjeti.

- Mi imamo namjeru napraviti jedan solidan gudački komorni sastav od jedno 20 gudača na koje bismo kasnije nadograđivali puhače pa da napravimo orkestar kakav smo imali prije rata, od jedno 40-ak glazbenika. To ide polako, ali tu smo gdje jesmo. Živimo u Mostaru, a ne u New Yorku. Mislim da bismo trebali svi pokazati više sluha za ove mlade, kako bismo im stvorili uvjete, kazao je Darko Nikolić, ravnatelj Simfonijskog orkestra Mostar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?