london

Najesen premijera Bowiejevog mjuzikla “Lazarus” - o izvanzemaljcima i duši

28.07.2016.
u 08:30

Kazališni mjuzikl “Lazarus”, u kojem se pojavljuju pjesme legendarnog Davida Bowieja, ove će jeseni doživjeti premijeru u Londonu, gdje će se prikazivati od listopada do siječnja sljedeće godine.

Svjetsku je premijeru imao u New Yorku prošle godine, samo nekoliko tjedana prije smrti Davida Bowieja u siječnju.

Bowie je koscenarist mjuzikla, s irskim piscem Endom Walshom, nagrađivanim autorom “Oncea”. Mjuzikl je inspiriran knjigom “Čovjek koji je pao na Zemlju”.

Glavna uloga pripala je Michaelu C. Hallu (kojeg pamtimo iz televizijske serije “Dexter”), koji je nastupao i u američkoj produkciji “Lazarusa”. U mjuziklu glume i Michael Esper te Sophia Anne Caruso.

Mjuzikl nam priča priču o čovjekolikom izvanzemaljcu koji dolazi na Zemlju, piše BBC.

Redatelj mjuzikla, Belgijanac Ivo van Hove, izjavio je kako je znao da glazbenik umire te da je pisao i stvarao “poput lava na svojoj samrtnoj postelji”. Riječ je, inače, o nastavku filma “Čovjek koji je pao na Zemlju”, prema romanu Waltera Tevisa iz 1976., koji je za film adaptirao David Bowie. U filmu je izvanzemaljca Thomasa Newtona utjelovio sam Bowie. U mjuziklu lik Newtona igra Michael C. Hall.

Mjuzikl će se u Londonu izvoditi tri mjeseca, počevši od 25. listopada, priopćili su producenti.

Kazališni komad “Lazarus” svojevrsni je scenski prikaz Bowiejevog 25. i posljednjeg albuma “Blackstar”, objavljenog 8. siječnja ove godine, na dan glazbenikovog 69. rođendana. U trenutku izlaska albuma javnost nije znala da Bowie 18 mjeseci vodi borbu s rakom, koju je izgubio dva dana kasnije.

“Jasno je kako je Bowie ‘Lazarusom’ želio na sceni uprizoriti vlastitu smrt”, rekao je neposredno poslije Bowiejeve smrti redatelj Ivo van Hove, jedan od posljednjih suradnika slavnog “kameleona rock’n’rolla”.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?