Grupa Legende

Koncert koji je oduševio Mostar

bozicnikon
Foto: Stojan Lasić
1/3
10.01.2012.
u 12:25

U povodu pravoslavnog Božića u Mostaru je održan veliki tradicionalni božićni koncert koji organiziraju SPKUD Gusle Mostar i Srpsko prosvjetno i kulturno društvo Prosvjeta Gradski odbor Mostar

‘‘Božić, Božić, blagi dan, Blagog Hrista rođendan, Božić, Božić, svetli dan, Sav svetlošću obasjan’’, odzvanjala je jedna od najljepših pravoslavnih božićnih pjesama u izvedbi mladih članova Srpskog pjevačkog i kulturno-umjetničkog društva Gusle Mostar iz Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Vrijeme radosti i mira

U povodu pravoslavnog Božića u Mostaru je održan veliki tradicionalni božićni koncert koji organiziraju SPKUD Gusle Mostar i Srpsko prosvjetno i kulturno društvo Prosvjeta Gradski odbor Mostar.

U Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru nastupila je poznata beogradska grupa Legende. Za ovaj koncert tražila se karta više. Kosača je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Mostar je još jednom pokazao svu svoju multietničnost, na zadovoljstvo svih. Nakon koncerta se moglo vidjeti kako je kvalitetan suživot itekako moguć.

- Božić je vrijeme radosti, mira, ljubavi, otvorimo svoja srca, kazao je u ime domaćina otac Dražen Tupanjanin, paroh trebinjski. On je pozdravio i sve predstavnike drugih religija. Na koncertu su bili provincijal hercegovačkih franjevaca fra Ivan Sesar, gvardijan samostana u Mostaru fra Iko Skoko, glavni mostarski imam Salem ef. Dedović. Osim vjerskih, koncertu su nazočili i brojni civilni dužnosnici. U Kosači je tako bio mandatar za sastav novog Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Denis Lasić, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i brojni drugi.

- Ispunjeni smo radošću koje nosi zadovoljstvo da je grad zavidne ljepote i umjetničkog stvaralaštva brojnih generacija poput Mostara, želio čuti i vidjeti grupu Legende.

Međureligijski dijalog

Najiskrenije smo zahvalni organizatoru na pozivu, kazali su nakon koncerta članovi ove beogradske grupe koji su dobro zagrijali dlanove i grla mostarske publike koja je s njima otpjevala svaku pjesmu. Nakon koncerata je upriličen domjenak.

- Često pretjeram, ali sada neću pretjerati ako kažem da je Mostar najmultietničkiji grad u BiH, kazao je vladika Grigorije okupljenim uglednicima iz javnog i političkog života BiH u Mostaru, kojima su se još obratili i gradonačelnik Ljubo Bešlić, provincijal fra Ivan Sesar i mostarski imam salem ef. Dedović. - Nastavili smo na tragu dijaloga sv. Franje, što smo i obećali na nedavnom okupljanju svih vjerskih zajednica u Mostaru, kazao je Dedović.

“Mir Božji, Hristos se rodi’’, odaslana je poruka iz Mostara, a zbog velikog zanimanja, koncert grupe Legende i sinoć je održan u Kosači.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije