Ćorovića kuća u 19.30

Književne karavane sutra u Mostaru

karavani
23.05.2016.
u 10:49

Književni karavani, kulturna manifestacija Društva pisaca Bosne i Hercegovine, bit će održana u Mostaru, ovog utorka, 24. svibnja 2016. godine u Ćorovića kući, s početkom u 19.30 sati. Tom prilikom, mostarskoj publici će se predstaviti gostujući autori Nikola Vukolić iz Banja Luke, Zlatko Dukić i Jagoda Iličić iz Tuzle. U programu će sudjelovati i mostarski književnici Almin Kaplan, Senka Marić i Adnan Žetica. Moderator programa bit će Goran Karanović.   
 
Književni karavani se održavaju u različitim mjestima Bosne i Hercegovine. Već su održani u Sarajevu, Zenici, Sanskom Mostu i Brčkom, dok će se nakon Mostara, karavane zaputiti ka Tuzli i Banja Luci. 
 
''Riječ je o nastojanju Društva pisaca BiH da obnovi i oživi nekadašnji značaj ove kulturne manifestacije u pogledu razvijanja suvremene bh. književne scene i održavanja onoga što se naziva književnim životom u našoj kulturi, a što bi podrazumijevalo susrete i upoznavanja bh. autora, razmjenjivanje spisateljskih i drugih iskustava, pronalažnje, uvjetno rečeno, poetičko-estetičke književne bliskosti u radovima naših pisaca.'', poručio je Matija Bošnjak, koordinator programa Književnih karavana, priopćeno je iz Prosvjete Mostar.    
 
Ovogodišnji Književni karavani realizirani su pod pokroviteljstvom Švicarskog veleposlanstva. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?