MOSTARSKO PROLJEĆE

D. Bogdanić: Zovite nas opet

Opera
VL FOTO
20.05.2010.
u 14:46

Program je impresivan i ne bi ga se sramila niti jedna svjetska metropola, kazali su nam gosti iz Hrvatske

- Prvi put sam u Mostaru i zadivljen sam prekrasnim gradom i ljudima. Bili smo i u HNK i situacija je kakva je, ali zapravo ta energija koja postoji ovdje bitna je da kulture opstane. I apel s moje strane da se pomogne HNK jer mislim da Hrvati u ovom gradu zaslužuju ono što su imali, ako ne i više, kazao je Ronald Braus, koji utjelovljuje ulogu Gaspara u komičnoj operi “Rita” skladatelja Gaetana Donizettija izvedenoj sinoć u Kosači u sklopu Mostarskoga proljeća.

“Rita” je osvojila i srca mostarske publike, a operni pjevači jednosatnom izvedbom pružili su komičan prikaz bračnog trokuta, odnosno borbi ne za naklonost glavne sopranistice nego da je se “riješe”. Priča je to o energičnoj i zločestoj ženi Riti (Lidija Horvat-Dunjko) mirnog i poslušnog Beppea (Nikša Radovanović).

Bračnu idilu prekida pojava Gaspara (Ronald Braus), Ritina prvog supruga za kojeg su vjerovali da se utopio u moru, no on je pobjegao od Rite u Kanadu i vratio se u potrazi za bračnim ugovorom kako bi se mogao drugi put oženiti. Beppe pak u pojavi Gaspara vidi mogućnost riješiti se zločeste žene.

- Predstava je do sada svugdje imala dobar odjek. Mi inače predstavljamo prvu komornu operu privatnog karaktera Opera b.b. iz Zagreba koja je predstavu postavila u suradnji s INK Pula, riječ je o mladim afirmiranim glumcima, kazao nam je Braus. Prepoznatljivi Dinko Bogdanić, redatelj opere i lik Bortola, nije prvi put u Mostaru. Naime, već je bio i s baletom Labuđe jezero.

 - Iznenadio me je interes publike za klasičnom baletnom izvedbom, kazao je Bogdanić dodavši kako se Mostar otada proljepšao i očarao ih. Za program Dana MH imali su samo najbolje riječi.- Program je stvarno impresivan i ne bi ga se sramila niti jedna svjetska metropola. Publika može biti sretna, kazali su nam uz dodatak: Zovnite nas opet!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije