Optužnica

Ubojica trebao dobiti auto kao nagradu za smrt odvjetnika

02.04.2016.
u 07:00

Tužiteljstvo BiH optužilo je Milenka Krsmanovića zvanog Kršo (59) iz sela Bijele Vode, kod Sokoca, zbog ometanja pravosuđa i planiranja ubojstva Muhidina Kape, poznatog sarajevskog odvjetnika. Naime, Krsmanović je na svaki način pokušao spriječiti Kapino krunsko svjedočenje u procesu koji se vodi protiv njega za ratne zločine. Uhićen je u lipnju prošle godine u akciji SIPA-e. Plan za ubojstvo je, prema optužnici, razvijao puna četiri mjeseca i to do u detalje. Pronašao je likvidatora s kojim se dva puta sastao, a potom mu ispričao sve bitne detalje o Kapinom životu.

akođer, predložio mu je i na koji način bi se trebao riješiti odvjetnika, a za nagradu mu je ponudio svoj auto, s tim da bi po obavljenom poslu morao prikriti tragove. Sve to, prema planovima optuženog, trebalo je biti završeno do početka suđenja protiv njega. Podsjećamo, iznenađen uhićenjem i planom za njegovu likvidaciju, Muhidin Kapo, koji je početkom rata bio jedini odvjetnik na području Rogatice, ispričao nam je kako mu je Krsmanović slomio noge i rebra pa su ga prebacili u logor. Prethodno je Krmanović, 7. srpnja 1992. u sokolačkom selu Pedište, s još jednim pripadnikom VRS, naoružan došao do zarobljenog Kapo, koji se zbog straha za svoj život pokušavao prebaciti na teritorij pod kontrolom Armije BiH. Povezli su ga do policijske zgrade u Sokocu i čitavo vrijeme tukli, da bi ga na jednom mjestu izveli i htjeli ubiti, ali su odustali. Kapo tvrdi da su ga sekunde dijelile od smrti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije