Iznenađujući nalaz

Policija ga ranila pa umro od zatajenja srca?

19.11.2016.
u 08:00

Tek više od dva mjeseca nakon obdukcije Save Petričevića iz Mokrog kod Pala, koji je u bolnici Koševo preminuo 29. kolovoza, dvadeset i pet dana otkako je pogođen metkom sarajevske policije, njegove sestre Borjana i Ivana Petričević konačno su doznale što je službeni uzrok bratove smrti. Otkriveno im je da je Savo podlegao od prestanka rada srca, a u obrazloženju nalaza stoji i da je odranije bio bolestan. To je, kako nam je jučer kazala Borjana, bio vrhunac apsurdnih namještaljki u ovom slučaju koji se zbio 4. kolovoza u 20.50 sati, kada je Savo zajedno s Bojanom Čavom Košarcem i Njegoslavom Milinkovićem upao u klopku sedmorice specijalaca MUP-a SŽ na parkiralištu nedaleko od Termalne rivijere na Ilidži, gdje su navodno pokušali ukrasti BMW X5, vlasništvo Damira J. Javnosti je prezentiran posve drugi scenarij od onoga kojega danas ima Petričevićeva obitelj.

- Nije se radilo o slučajnosti niti su oni uzvraćali vatru prema policiji, koja ih je džipom udarila sa zadnje strane i pucala po njihovom vozilu pri potjeri. Izbrojane su čak 34 rupe, a jedan hitac je na zadnjem sjedištu pogodio mog brata u kralježnicu i ruku, a onda su ih džipom udarili sa zadnje strane i zabili u prometni znak. Dakle, nisu sami sletjeli pri potjeri, kako je to rečeno. Također, Savo je pogođen u BiH zabranjenim rasprskavajućim metkom kalibra od 12 mm pa je pravo čudo što je uspio preživjeti toliko vremena jer takav jedan hitac imao je razarajuće posljedice po čitavom trupu. Tek je sutradan bolnički zbrinut i danima ga nismo mogli vidjeti, što je klasično uskraćivanje ljudskih prava. Naposljetku smo s njim pričali te se relativno dobro oporavljao, a onda je nakandno preminuo - tvrdi Savina sestra Borjana, tvrdeći da je na sličan način naknadno podlegao i njihov sugrađanin Dražen Lučić, koji je prethodno također ranjen u drugoj policijskoj akciji u Sarajevu, a što nije nigdje ni objavljeno. Vozilo koje su oni pokušali ukrasti već je bilo ukradeno mladiću s Pala i ostavljeno na tom parkiralištu na Ilidži, i to vozilo nije imalo bravu. Sava mi je rekao da uopće nisu imali vremena uzvratiti paljbu. To parkiralište imalo je samo jedan izlaz i oni su krenuli vani - priča Borjana najavljući podnošenje tužbe protiv svih počinitelja ovog i po ostalim pojedinostima zamršenog i intrigatnog slučaja •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?