Sarajevo

Krađe i više od 500 prometnih prekršaja

policija
Pixsell
05.12.2015.
u 16:55

Pripadnici Treće policijske uprave uhitili su u petak E.S. (1978) iz Sarajeva, na osnovu akta MUP-a Tuzlanske županije zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo teške krađe u ranijem periodu.

Također, u petak je S.D. policiji prijavila da je nad njenim maloljetnim sinom izvršeno razbojništvo uz prijetnju nožem kada mu je ukraden mobitel kod "Vječne vatre", a policija traga za počiniteljem.

DVIJE KRAĐE U NOVOM GRADU

Nepoznata osoba izvršila je u petak razbojništvo uz prijetnju oštrim predmetom u prodavnicu "Amko-komerc" u općini Novi Grad Sarajevo kada je ukraden novac.

Također, dvije nepoznate osobe su ukrale novac uz prijetnju pištoljem na benzinskoj pumpi "Energopetrol" u istoj općini, a policija traga za počiniteljima ovih krivičnih djela.

URUČENA 532 PREKRŠAJNA NALOGA

U tijeku proteklog dana, policijski službenici MUP-a Županije Sarajevo uručili su 532 prekršajnih naloga i na lakše prekršaje upozorili 76 vozača. Iz prometa je isključeno šest vozača zbog upravljanja vozilom pod deistom alkohola, dok su dvije osobe isključene iz prometa jer su vozilom upravljali bez položenog vozačkog ispita.

U petak je osam vozača isključeno iz prometa jer su vozilom upravljali prije stjecanja prava na upravljanje, tri motorna vozila zbog isteka važnosti prometne dozvole i pet vozila koji nisu bili registrirani, priopćeno je danas iz Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Županije Sarajevo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije