veliko rivalstvo

Ante Tomić zabio 20 koševa za epsku pobjedu Barcelone

'01.09.2010., Istanbul ‎2010 FIBA SP Istanbul. Utakmica grupe B  Hrvatska-Tunis u Abdi Ipekci Areni. Ante Tomic.  Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
09.02.2013.
u 08:11

- Pokazali smo veliki karakter i srce, istaknuo je Tomić nakon utakmice.

Ante Tomić postigao je 20 koševa te bio jedan od najboljih igrača u epskoj pobijedi Barcelone nad Real Madridom u četvrtfinalu španjolskog kupa koje se igra u Vitoriji na sjeveru zemlje. Nakon dva produžetka Barcelona je pobijedila 111:108.

- Pokazali smo veliki karakter i srce,  istaknuo je Tomić nakon utakmice.

Ove sezone Barcelona je dva puta svladala Real.

- To su najbolje utakmice u Španjolskoj, vlada veliko rivalstvo pa se u svakoj od njih uživa,  napomenuo je hrvatski centar. Ante Tomić prošlo je ljeto u Barcelonu došao upravo iz Real Madrida, što je očekivano negativno dočekano u glavnom španjolskom gradu. Nakon četvrtfinalne utakmice španjolski mediji bili su puni hvale. Sportski list Marca piše: “Bio je poznat po kvaliteti koju je bilo teško neprimijetiti. No nedostajala mu je krv. U klub je, pak, došao poput hippija. Bio je potpuno opušten i smiren bez obzira na situaciju u kojoj bi se našao. Trener Xavi Pascual samo je uzdisao. A Hrvat se onda osvetio svom bivšem klubu. Presudio je u epskom klasiku.

Sportski list As napominje da je to bila povijesna i nezaboravna utakmica. U naslovu ističe: “Tomić i Mickael (suigrač) srušili prvaka u epskoj utakmici”.

Tijekom utakmice na tribini iza koša bila je izvješena hrvatska zastava.

Barcelona danas igra polufinale protiv Caje Laboral. Valencija, trenera Velimira Perasovića također je izborila polufinale pobjedom 77:59 protiv madridskog Estudiantesa. U poluzavršnici igrat će protiv Gran Canarije. Hrvatski trener očekuje bolji nastup svoje momčadi.  

- Bilo je utakmica koje smo i bolje odigrali od ove četvrtfinalne. Imali smo puno problema s ozljedama, a igrači prilikom povratka na teren trebaju vremena za uhvatiti ritam, izjavio je Perasović. Dodao je da je malo vremena za pripremu budući da se čitav kup igra u samo nekoliko dana, no kaže da među klubovima nema puno tajni te se otprilike zna što i kako tko igra.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije