NEŠTO SE KUHA

Senzacionalni transfer na pomolu: Ako se ovo ostvari, mogao bi pasti i svjetski rekord

Lamine Yamal
SUSANA VERA/REUTERS
24.04.2024.
u 07:08

Francuski list Le Parisien tvrdi kako će PSG za Yamala svakako poslati ponudu koja bi mogla dosegnuti 200 milijuna eura. Nije nemoguće stoga da se dogodi rušenje apsolutnog rekorda kojeg su isti klubovi postavili 2017. godine

Nije tajna da u redovima katalonskog nogometnog giganta Barcelone još nisu riješili financijske dubioze koje ih već godinama muče. Istina, iako u klub dolaze redom velika nogometna imena, Barca se u zadnjih par prijelaznih rokova zadužila i za budući novac, a to je predstavljalo revoluciju u upravljanju klubom. Zato u nadolazećem razdoblju moraju oprezno prevrtati svaki euro kojeg misle uložiti u pojačanja. Ili to, ili prodavati ono najvrijednije što imaju. A najvrijedniji sada je - Lamine Yamal.

Ovaj sjajni 16-godišnjak mogao bi biti prodan za rekordnu sumu novca. Poznato je da je aktualni svjetski rekord postavio Neymar kada je u ljeto 2017. za 222 milijuna eura prešao iz Barcelone u PSG, a upravo bi istim smjerom sedam godina kasnije mogao i Yamal. Njega na Parku prinčeva vide kao idealnu zamjenu za Kyliana Mbappea koji je nadomak prelaska u redove madridskog Reala.

Francuski list Le Parisien tvrdi kako će PSG za Yamala svakako poslati ponudu koja bi mogla dosegnuti 200 milijuna eura. Nije nemoguće stoga da se dogodi rušenje apsolutnog rekorda kojeg su isti klubovi postavili 2017. godine. Yamal je svakako jedna od najvećih zvijezda u svijetu nogometa ovoga trenutka, a mladić je iskoristio svaku priliku koju mu je trener Xavi Hernandez pružio. Ove sezone Yamal je odigrao ukupno 44 utakmice za prvu momčad Barcelone u svim natjecanjima, a zabio je šest pogodaaka i tome pridodao osam asistencija. Tek će 13. srpnja napuniti 17 godina, a već bi mogao postati vlasnik svjetskog rekorda, ostvare li se ove sve glasnije spekulacije o velikom transferu koji je u najavi.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?