Dončić eliminirao Zubca u NBA doigravanju

Ivica Zubac
04.05.2024.
u 11:54

Dallas Mavericks su se plasirali u polufinale doigravanja Zapadne konferencije nakon što su sinoć kod kuće u šestoj utakmici uvjerljivo sa 114-101 svladali Los Angeles Clipperse i dobili seriju rezultatom 4-1.Najzaslužniji za pobjedu Dallasa bio je Kyrie Irving koji je zabio 28 od svojih 30 poena u drugom poluvremenu. Luka Dončić je dodao 28 koševa, 13 asistencija i sedam skokova za Maverickse koji će u polufinalu igrati s prvim nositeljima Oklahoma City Thunderom.

"Da budem iskren s vama, bio sam fizički umoran i iscrpljen u prvom poluvremenu", rekao je Irving. "Igranje obrane na visokoj razini će vam to učiniti. Samo sam zahvalan što su me suigrači podigli. Ušli smo u poluvrijeme i bilo je 52-52, tako da je to bila igra svih nas".

P.J. Washington dodao je 14 koševa, Daniel Gafford 13, a pričuva Dereck Lively II 10 koševa i devet skokova za Maverickse.Kod Clippersa najbolji je bio Norman Powell koji je utakmicu završio s 20 koševa, a Paul George dodao je 18. Hrvatski košarkaš Ivica Zubac je odigrao 37:01 minuta za Clipperse i zabio je 17 koševa (šut iz igre 6/11, slobodna bacanja 5/8) uz 11 skokova i jednu asistenciju. James Harden je dodao 16 poena, 13 asistencija i sedam lopti, a Terance Mann 14 poena za Clipperse koji su bili bez ozlijeđenog Kawhija Leonarda treću uzastopnu utakmicu i četvrti put u seriji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?