NEW YORK

NHL: Florida u produžetku do druge pobjede protiv Tampa Baya

24.04.2024.
u 09:17

Prošlogodišnji finalisti, hokejaši Florida Panthersa, pobijedili su Tampa Bay Lightning s 3-2 u produžetku druge utakmice prvog kruga ovogodišnjeg doigravanja za Stanley Cup te tako poveli sa 2-0 u seriji na četiri pobjede.

Floridi je pobjedu donio Carter Verhaghe, pogotkom na isteku treće minute produžetka. U osnovnom dijelu utakmice strijelci za Pantherse bili su Sam Bennett i Vladimir Tarasenko, a za Tampu su mrežu pogađali Brayden Point in Steven Stamkos.

Serija sada seli u Tampu, gdje će prva od dvije utakmice biti odigrana u noći s četvrtka na petak (1 sat) po srednjoeuropskom vremenu.

Do prednosti 2-0 došli su i New York Rangersi koji su u Madison Square Gardenu svladala Washington Capitalse sa 4-3. Gosti su poveli golom Connora McMichaela, ali su Rangersi već do kraja prve trećine došli do vodstva golovima Vincenta Trochecka i Mike Zibanejada.

Na početku druge trećine izjednačio je Dylan Strome, ali s nova dva pogotka, Jacka Roslovica i K'Andrea Millera Rangersi su došli do prednosti od dva gola (4-2). Tom Wilson je samo uspio ublažiti poraz Washingtona, jedinim golom u zadnjoj trećini.

Capitalsi će biti domaćini u sljedeća dva susreta, a prvi je na rasporedu u noći s petka na subotu (1 sat).

U Zapadnoj konferenciji su Colorado Avalanche i Nashville Predatorsi gostujućim pobjedama u Winnipegu i Vancouveru izjednačili rezultat na 1-1.

Colorado je svladao Winnipeg Jese sa 5-2, a pobjednik je odlučen u drugoj trećini koja je završila 4-1 za goste iz Denvera. David Gustafsson i Mark Scheifele su dvaput dovodili Jetse u vodstvo, a onda su gosti serijom od četiri pogotka došli do pobjede. Strijelci za Colorado bili su MIles Wood, Artturi Lehkonen, Zach Parise, Josh Manson i Valeri Ničuškin.

Sljedeće dvije utakmice bit će odigrane u Denveru, a prva je na rasporedu u noći s petka na subotu (4 sata).

Nashville Predatorsi su slavili sa 4-1 u Rogers Areni u Vancouveru. Gosti su poveli sa 3-0 golovima Anthonyja Beauvilliera, Filipa Forsberga i Colton Sissons. Nikita Zadorov je uspio smanjiti zaostatak Canucksa, ali više od toga domaća momčad nije uspjela napraviti, da bi na kraju utakmice Kiefer Sherwood poslao pločicu u nebranjenu mrežu za konačnih 4-1.

Prva od dvije utakmice u kojima će Nashville biti domaćin na rasporedu je u noći s petka na subotu (1.30 sati).

NHL doigravanje - prvi krug

ISTOČNA KONFERENCIJA

New York Rangers - Washington Capitals        4-3
- New York vodi sa 2-0 u seriji na četiri pobjede

Florida Panthers - Tampa Bay Lightning        3-2 (produžetak)
- Florida vodi sa 2-0 u seriji na četiri pobjede

ZAPADNA KONFERENCIJA

Winnipeg Jets - Colorado Avalanche            2-5
- rezultat je 1-1 u seriji na četiri pobjede

Vancouver Canucks - Nashville Predators       1-4
- rezultat je 1-1 u seriji na četiri pobjede

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?