Porast broja posjetitelja Mostarskog sajma, zadovoljni izlagači najavljuju ponovni dolazak u Mostar

19.04.2024.
u 10:00

Treći dan 25. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru protekao je u radnom ozračju, u znaku konferencija i zabavnog programa. U organizaciji Katarine održana je zanimljiva konferencija "Digitalizacija i digitalna transformacija". Institut za intelektualno vlasništvo predstavio je Sustav intelektualnog vlasništva na putu BiH prema EU, dok je Obrtnička komora HNŽ-a predstavila GS1 BiH i globalne standarde za suvremeno poslovanje te zakonske propise kod deklariranja proizvoda.

Na sajmu se, u njegovu konferencijskom dijelu, ove godine predstavila i Razvojna agencija Žepče.

S obzirom na to da je trajna zadaća Mostarskog sajma promocija autohtonih sorti vina i turizma Hercegovine, jučer je prvi put na sajmu u Mostaru u suradnji s Udrugom vinara BLAŽ organizirana radionica u sklopu koje su posjetitelji i poznati sommelier Tomo Jakopović, kušali najfinija domaća vina te autohtone sireve poput livanjskog i ramskoga, a bilo je priče i o vinskim cestama.

- Opća ocjena je da je ovogodišnji sajam podigao razinu kvalitete, promatrano po broju izlagača, načinu predstavljanja i izgledu štandova pa sve do broja posjetitelja. Još nemamo konkretne podatke, ali mislim da je posjećenost na sajmu bolja nego prethodnih godina. Sajam protječe u najboljem mogućem redu, povratne informacije od izlagača govore da su zadovoljni i većina ih najavljuje svoj povratak i dogodine u Mostar - ističu organizatori ove manifestacije.

Najuspješnijim izlagačima i najboljim vinarima danas (petak, 19. 4.) će biti uručena priznanja za najuspješniji nastup na Mostarskom sajmu, čime se završava službeni dio programa, dok su popodnevni sati petka i subote (20. 4.) rezervirani za bogati kulturno-zabavni program koji će se odvijati na središnjoj pozornici u paviljonu br. 1.

Bit će tu, naravno, i zanimljivih okruglih stolova, gdje će se pričati inspirativne priče iz industrije metala i drva u organizaciji RAŽ-a, zatim biciklističkim turama kroz Hercegovinu, dok će Damir Došljenović govoriti o temi "I srce ima uši, književnost u razrednoj nastavi". Na Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2024. sudjeluje više od 800 izlagača iz 30 zemalja, a zemlja partner je Republika Hrvatska.

Šetajući paviljonima uočavamo razne kulture i nacije te čujemo izlagače i posjetitelje kako razgovaraju na više stranih jezika - od kineskog, preko engleskog do talijanskog. Svi su oni došli iz svijeta kako bi se u Mostaru predstavili u najljepšem mogućem svjetlu.

Mostarski sajam svoja vrata zatvara u subotu, 20. travnja, kad je vrijeme za obiteljski dan na sajmu, gdje brojni posjetitelji mogu uživati u revijama frizura, makeover spektaklima te latino plesovima i zumbi. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije