Pila je samo sok od naranče 40 dana: Evo kako je to utjecalo na njeno tijelo

19.04.2024.
u 09:11

Jedna je žena objavila da je 40 dana pila samo sok od naranče, a zatim otkrila kako je to djelovalo na njezino tijelo.

Anne Osborne iz Queenslanda u Australiji podijelila je sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama da je 40 dana bez prekida pila samo sok od naranče i da se nikada nije osjećala zdravije.

I dok liječnici upozoravaju da takvo što nije pametno, Anne i njoj slični ne obaziru se previše na takve preporuke.

“Bilo je to prekrasno iskustvo. Osjetila sam emocionalne, fizičke i duhovne dobrobiti”, rekla je Osbourne svojim pratiteljima na Instagramu o svojoj 40-dnevnoj detoksikaciji sokom od naranče.

Rekla je da je tijekom ovog posta uspjela zagledati se u sebe, te da je bila izvrsnog fizičkog zdravlja i da je imala puno energije.

Stručnjaci se slažu da je sok od naranče blagotvoran za zdravlje te da je bogat vitaminom C koji je dobar za imunološki sustav, srce i potiče proizvodnju kolagena. Također je antioksidans koji štiti vaše stanice od slobodnih radikala. Budući da tijelo ne proizvodi vitamin C prirodnim putem, moramo ga unositi hranom, ali treba biti oprezan.

Preko 2000 miligrama vitamina C dnevno može uzrokovati zdravstvene probleme poput bubrežnih kamenaca ili probavnih problema. Anne Osborne kaže da ponekad popije pet litara soka od naranče dnevno.

Vrlo je važno znati da cijeđeni sok nema toliko dobrobiti koliko jesti cijeli plod.

Svi sokovi obično ne sadrže korisna vlakna koja usporavaju apsorpciju šećera i snižavaju glikemijski indeks. Dakle, sok od naranče, čak i kada nije zaslađen, može uzrokovati skok šećera u krvi.

Još jedna potencijalna opasnost od konzumacije previše soka od naranče je to što su naranče agrumi, koji imaju visoku kiselost, što može oštetiti zubnu caklinu i izazvati refluks kiseline.

Međutim, dijeta s voćnim sokovima bez kalorija iz čvrste hrane također može dovesti do potpunog mršavljenja i smrti, prenosi zadovoljna.rs.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije