Halid Bešlić

Zvijezda bosanskohercegovačke glazbene scene

Halid Bešlić
08.10.2012.
u 11:51

Malo je poznato da je Halid svoj prvi duet snimio sa 
Željkom Bebekom nakon njegovog odlaska iz “Dugmeta“, 
a ideja je bila pokojnog Đorđa Novkovića

- Imao sam reputaciju kavanskog pjevača i to mi nikada nije smetalo. Što više imam osjećaj da sam bio popularniji kao kavanski pjevač, nego li estradni, otkrio je popularni Halid gostujući jučer u Teleringu OBN televizije. Moje odrastanje odredilo je Sarajevo. Tu sam završio zanat i jedno vrijeme radio kao tesar u građevinskom poduzeću Vranica. Zbog toga i danas cijenim sve ljude koji rade fizičke poslove kazao je Halid. No, glazbena legenda se ne odriče ni svog djetinjstva, za koje je kazao da mu je to najvrjedniji dio života.

- Rodio sam se u selu Vrapci kod Sokolca, gdje sam proveo svoje djetinjstvo, koje je bilo čisto kao i priroda koja me okruživala i uz koju sam rastao. Uz Sokolac me veže i početak moje kavanske karijere kao pjevača, jer sam tu prvi put zapjevao u kavani kod pokojnog Srete na Sokolcu, ističe Halid, te dodaje kako je zahvaljujući pjevanju u kavani upoznao i svoju suprugu s kojom je i danas u braku. Bilo je to u kavani ‘Gori vatra’ u Blažuju na ulazu u Sarajevu, u kojoj sam pjevao i u kojoj je radila u to vrijeme moja nesuđena šogorica. Dakle zahvaljujući ženinoj sestri, mi smo se tada upoznali. Inače u to vrijeme u Sarajevu je bilo više od četrnaest kavana u kojima je bila živa svirka. Bh. glazbena legenda, također, je otkrio kako ga je pjesma “Neću dijamante“, koja je postala hit, definitivno lansirala na estradnu scenu. Malo je poznato da je Halid svoj prvi duet snimio sa Željkom Bebekom nakon njegovog odlaska iz “Dugmeta“, a ideja je bila koga drugog no pokojnog Đorđa Novkovića. - Nije meni nepoznata rock scena, volim slušati tu glazbu, naglasio je Halid.

- Ono što ja inače volim slušati od glazbe, to su sve pjesme legendarnih Indexa. Oni su mi prvi po svemu, a volim slušati i pjesme Parnog valjka, Crvene jabuke, i dakako sevdalinke u izvođenju Zaima Imamovića i Nedjeljka Billkića. Moja najdraža pjesma je “Jesen u meni tuguje“, ističe Halid. Što se tiče novog albuma koji se uskoro trebao pojaviti na tržištu Halid kaže da će na njemu biti nekoliko hitova, ali nije ih želio otkriti. Sa sigurnošću mogu tvrditi da su neke pjesme budući hitovi.

Za mene i moje kolege kažu da imam najbolji nos za nanjušiti dobar hit. Pa neka tako i ostane, kaže Halid. Popularni Halid se, po tko zna koji put, osvrnuo i na svoj nastup u zagrebačkoj Areni, koja je dvije noći za redom bila puna.

Moram priznati imao sam veliku tremu. Ali kada izađete pred toliko ljudi i ugledate svoje prijatelje, takvi osjećaji nestanu, posebno nakon dobro otpjevane prve pjesme. Inače, nastupiti pred tolikim brojem obožavatelja u Zagrebu, osjećaj je fenomenalan, kaže popularna bh. estradna zvijezda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije