neuspio bijeg

Zver zaustavili metar od slobode – zbog Joce su udvostručili stražu

'24.08.2010., Opcinski sud, Ilica 207, Zagreb - Sretko Kalinic (36), zvan Zver, doveden je iz zatvora u Remetincu u 9.30 sati na Opcinski kazneni sud u Zagrebu uz ne tako jake mjere osiguranja kako bi
'Goran Stanzl/PIXSELL'
10.02.2012.
u 12:00

Prema pisanju Pressa bijeg im nije uspio jer su smjene čuvara u zatvoru bile udvostručene zbog suđenja Joci Amsterdamu

Da se tih dana nije sudilo Joci Amsterdamu, bivši “zemunac” Sretko Kalinić Zver i Željko Milovanović Gavro, sudionik u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, koji također dijeli klupu za optuženike s Jocićem, sada bi vjerojatno bili na slobodi!

Vježbao mjesecima

Bijeg na koji se Zver dugo pripremao, piše srpski Press, u utorak ujutro skršen je samo metar od dvorišne ograde i to samo zato što su zbog suđenja Joci Amsterdamu straže u pritvoru Specijalnog suda bile udvostručene. Jedan od najopasnijih kriminalaca u regiji, Kalinić, bijeg je detaljno pripremao mjesecima, pratio je smjene straža i prema izjavama dobro upućenog sugovornika Pressa birao trenutak kada je bio dežuran neiskusan čuvar. Osim toga, mjesecima je mahnito vježbao.

S obzirom na to da prozori u prizemlju, gdje su njihove ćelije, imaju dvostruke rešetke, izabrali su prozore na prvom katu bez rešetaka preko kojih su se konopima spustili u dvorište iza zatvorske zgrade. Na korak od ograde zaustavili su ih čuvari, koji su ih vezali. Prema pisanju Pressa, Kalinić je bio prerušen u čuvara, a Milovanović je morao puzati jer nije imao čuvarsku uniformu! Zanimljiva je informacija i da vrata njihovih ćelija nisu bila zaključana.

Otišao se grijati

Neiskusni stražar, koji je pazio Kalinićevu ćeliju, otišao se zagrijati u ured na dnu hodnika, ali prije toga nije zaključao vrata ćelije nego ih je samo pritvorio. Bijeg Milovanovića i Kalinića, podsjetimo, navodno su organizirali atentatori na predsjednika Srbije Borisa Tadića i Milorada Dodika, premijera Republike Srpske.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije