Orašje

'Županijska je bolnica naš strateški cilj i prioritet'

ministar
VL Foto
20.05.2010.
u 17:20

Vlada je prihvatila i proslijedila u daljnju proceduru izvješća o radu i financijskom poslovanju bolnice.

Bolnica je naš strateški cilj i prioritet, istaknuo je na zasjedanju Vlade Županije Posavske ministar zdravstva, rada i socijalne politike Blaž Župarić. Županijska je Vlada pod predsjedanjem Mije Matanovića prihvatila i proslijedila u skupštinsku proceduru izvješća o radu i financijskom poslovanju Županijske bolnice Orašje. U okviru županijske bolnice Orašje četiri su odjela u Orašju, a polivalentni odjel i Centar za dijalizu u Odžaku. - Značajne su uštede koje imamo zbog proširenja svih zdravstvenih usluga koje obavljamo u bolnici, kazala je tijekom sjednice ravnateljica dr. Ružica Vukić.

Zdravstvene usluge
Napravljeni su značajni pomaci u širokoj lepezi operativnih zahvata, posjedujemo CT dijagnostiku i digitalnu opremu, ultrazvučnu dijagnostiku, a laboratorijska i transfuziološka služba profesionalno obavljaju svoj dio zadaća, kazala je ravnateljica i apelirala na korištenje kapaciteta bolnice umjesto upućivanja u druge ustanove. Istaknula je potrebu ulaganja u Centar za dijalizu zbog dotrajale opreme te nedostatnih sredstva za svakodnevni rad. Ukazala je i na problem nejednakog plaćanja zdravstvenih usluga u svim domovima zdravlja.

Obnova cesta
Ministar Župarić najavio je oštre kontrole i sankcioniranje menandžmenta zdravstvenih ustanova koji ne poštuju jednako naplaćivanje zdravstvenih usluga. Vlada je dala suglasnost na plan i program rekonstrukcije izgradnje i obnove cesta u županiji za 2010. Predviđena financijska sredstva za rekonstrukciju i investicijsko održavanje regionalnih i lokalnih cesta dosežu milijun maraka. Prihvaćeni su prijedlozi odluka koje se tiču proračunskih izdvajanja. Uz ostalo, odobrena su sredstva na grantu za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća, za sufinanciranje projekata zaštite okoliša jedinicama lokalne samouprave te dotacije općinama za prostorno uređenje, na temelju zahtjeva općinama. Odobrena su proračunska sredstva centrima za kulturu, Hrvatskom kulturnom društvu Napredak Odžak za započete sadržaje manifestacije Dani sjećanja, kao i sportskim klubovima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?