ODVJETNIŠTVO

Zoran Palameta podnio ostavku na sve dužnosti u Komori

\'sudnica, sudacki cekic\'
13.04.2011.
u 09:37

Paritet u federalnoj Odvjetničkoj komori je uništen, a sve pozitivne stvari koje su se gradile godinama, poništene su samo jednom odlukom

Odvjetnik Zoran Palameta podnio je neopozivu ostavku na mjesto člana Upravnog odbora Odvjetničke komore Federacije BiH. Ovo je uslijedilo nakon što je na godišnjoj Skupštini ove institucije izabrano pet novih članova Upravnog odbora, a niti jedan od njih nije Hrvat.

Neopoziva ostavka

- Vama koji ste mi dali mandat da kao predstavnik Regionalne odvjetničke komore Mostar sudjelujem u radu Upravnog odbora federalne Odvjetničke komore, podnosim svoju neopozivu ostavku na mjesto člana Upravnog odbora OKFBiH Sarajevo. Moja ostavka stupa na snagu na današnji dan, 11. travnja 2011., jer ne želim da se niti jedan dan u novom sazivu UO OK Federacije moje ime dovede u bilo kakav kontekst s osobama koje su, prema mom mišljenju, zbog svojih osobnih ambicija pogazile sve džentlmenske dogovore na kojima su provedeni svi dosadašnji izbori u kako našoj Regionalnoj odvjetničkoj komori tako i u federalnoj Odvjetničkoj komori - stoji u Palametinoj ostavci koju smo dobili iz Regionalne odvjetničke komore Mostar. Ona je proslijeđena na adrese svih članova OKFBiH. - Nažalost, ne postoji niti jedan pravni mehanizam koji je mogao zaustaviti ili promijeniti nametanje volje većinskog bošnjačkog sastava Skupštine koji je sebi uzeo za pravo da ovaj put između pet članova UO-a, koje bira Skupština OKFBiH, ne da izabere „podobnog“ člana iz reda hrvatskog naroda, nego da ne izabere niti jednoga, jasno nam svima dajući na znanje tko i kako želi „vladati“ jednom profesionalnom, a ne političkom organizacijom. Svaka sličnost s trenutnim političkim stanjem u Federaciji BiH je slučajnost. Ili pak nije?

Paritet samo u Mostaru

Ono što me posebno žalosti i razočarava jest otvoreno sudjelovanje kolega - izaslanika iz naše Regionalne odvjetničke komore iz reda bošnjačkog naroda u ovim događajima. Tim istim kolegama, a i Vama poštovane kolegice i kolege, želim napomenuti da su svi izbori u Regionalnoj odvjetničkoj komori Mostar od njezina osnutka do danas, uključujući i izbore održane u protekloj godini, bili provedeni na način paritetne raspodjele svih funkcija u našoj Komori, da se niti jedan put od osnivanja Regionalne odvjetničke komore Mostar nije dogodilo da sve funkcije u istoj nisu bile raspoređene na bazi 50 posto : 50 posto između kolega iz reda hrvatskog naroda i iz reda bošnjačkog naroda (nažalost, kolega iz reda srpskog naroda je samo nekoliko i uključeni su u tijela Komore) - zaključio je odvjetnik Zoran Palameta u svojoj jučerašnjoj ostavci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?