Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Zoran Milanović nastavlja politiku Ive Josipovića prema BiH

Predsjednici državnih vlada na dnevnom redu imat će moguće posljedice ulaska Hrvatske u EU
23. veljače 2012. u 10:11 0 komentara 4 prikaza
milanović
Foto: Screenshot HRT

Hrvatski premijer Zoran Milanović će tijekom predstojećeg posjeta BiH boraviti u Sarajevu, Vitezu, Širokom Brijegu i Mostaru, a njegov službeni protokol nešto je skraćen u odnosu na prve najave. Pri tome će Milanović, upravo na način kako to prakticira predsjednik RH Ivo Josipović, prvo posjetiti glavni grad BiH u ponedjeljak i razgovarati sa čelnim ljudima Vijeća ministara te Predsjedništva a zatim posjetiti većinska hrvatska područja.

Vitez, Široki Brijeg, Mostar

Nakon protokola u Sarajevu, Milanović će istoga dana posjetiti Vitez. Tu će razgovarati s gospodarstvenicima i dužnosnicima oko položaja Hrvata srednje Bosne. Onda će po protokolu najprije posjetiti Široki Brijeg. Domaćini će mu biti predsjednik županijske Vlade Zdenko Ćosić i gradonačelnik Miro Kraljević a u većem društvu će biti i gospodarstvenici s područja zapadne Hercegovine od kojih značajan broj ima razvijene poslove i u RH te će se zanimati za moguće poteze Vlade nakon ulaska ove zemlje u EU. Završni dio posjeta počinje u Mostaru, najvjerojatnije u Uredu gradonačelnika Ljube Bešlića na sastanku kojemu će nazočiti i premijer Hercegovačko-neretvanske županije Denis Lasić.

Sveučilište, bolnica ...

Premijer Milanović će iskoristiti prigodu i zajedno s domaćinima obići stari dio grada Mostara, preći preko Staroga mosta i u jednom od obližnjih lokala popiti kavu. Predviđeno je i da obiđe mostarsku sveučilišnu bolnicu u čijoj je izgradnji u značajnome iznosu sudjelovala i Vlada Republike Hrvatske te da razgovara s direktorom Antom Kvesićem i čelnim ljudima ova ustanove. U amfiteatru u okviru Sveučilišnog kampusa gdje će ga dočekati rektor Vlado Majstorović, premijer Milanović će održati predavanje studentima Pravnog i Filozofskog fakulteta. Na koncu prvog posjeta BiH je susret s vodećim hrvatskim političkim liderima koji će se održati u Generalnom konzulatu Republike Hrvate u Mostaru.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.