Kvalifikacije

Zoran Kvržić jedino novo ime na Sušićevom popisu

Sušić
Renato Zelić
01.10.2013.
u 09:08

Kvržić je kazao kako je počašćen pozivom u reprezentaciju BiH

Zoran Kvržić, prvotimac Rijeke jedino je novo ime na popisu Safeta Sušić za posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Lihtenštajna (11. listopad u Zenici) i Litve (15. listopada u Kaunasu).

Kvržić iznenađen

Ofenzivni veznjak Rijeke rođen u Doboju, a u dosadašnjoj karijeri nosio je dresove Rudara iz Stanara, teslićkog Proletera, HAŠK-a i Osijeka. Već dugo je na radaru popularnog Papeta, koji je najavio da će ga zvati za prijateljsku utakmicu s Argentinom, planiranu idućeg mjeseca. Međutim, ozljeda Mensura Mujdže i njegovo odsustvo u posljednje dvije kvalifikacijske utakmice primorale su Sušića pa posegne za novim rješenjima na desnom boku. - Nadao sam se da ću u dogledno vrijeme dobiti poziv, ali iskreno, iznenadio sam se što je on stigao ovako brzo. Kvržićeva prirodna pozicija je ofenzivni desni vezni, a izostankom Mujdže mogao bi dobiti priliku već u Zenici protiv Lihtenštajna, kada će ‘zmajevi’ jurišati na pogodak od prve minute. - Sve zavisi od izbornika. Sušić je odličan strateg i sumnjam da će pogriješiti prilikom odabira. Naravno, volio bih zaigrati, kao i svi igrači koji su tu, ali na kraju, ako i ne upišem prve minute, neću biti nezadovoljan, naglasio je Kvržić. - Čast mi je što ću biti dio tog tima. Vjerujem da ćemo savladati Lihtenštajn pred domaćim navijačima i Litvu u gostima, te tako osigurati plasman na SP, a da ću dobrim igrama biti u izbornikovim planovima za Brazil, kaže Kvržić, naglasivši da poznaje i Vedada Ibiševića: - U kvalifikacijama za UEFA Europsku ligu izbacili smo njegov Stuttgart. Nadam se da se Ibišević ne ljuti zbog toga, kazao je Kvržić kroz smijeh, a upravo je novi reprezentativac BiH jedan od krivaca što su Vedine Švabe završile europsku epizodu, jer je u dvomeču postigao pogodak i upisao asistenciju. Izbornik Sušić pozvao je na oprez uoči predstojećeg susreta.

- Treba se najozbiljnije pripremiti i ozbiljno ući u utakmicu. Lihtenštajn već ima jedno iskustvo igranja s nama, kada su počeli otvoreno i primili osam golova. Vjerojatno će sada doći s ciljem da ne prime puno golova. To znači da će igrati zatvorenije i da će nama trebati vremena da postignemo prvi gol. Igrači su svjesni kako se nijedan protivnik ne smije podcijeniti i ne treba razmišljati o drugoj utakmici dok se ova ne završi, poručio je Sušić putem službene stranice NS BiH.

Popis

Na popisu izbornika Sušića su 23 igrača, a to su - vratari: Begović (Stoke), Avdukić (Borac), Fejzić (Aalen); obrana: Emir (Bayer Leverkusen), Bičakčić (Eintracht Braunschweig), Šunjić (Zorya), Zukanović (Gent), Pandža (Gornik); vezni red: Pjanić (Roma), Lulić (Lazio), Salihović (Hoffenheim), Zahirović (Bochum), Rahimić (CSKA Moskva), Medunjanin (Gaziantepspor), Stevanović (Elche), Misimović (Guizhou Renhe), Vršajević (Hajduk), Ibričić (Gaziantepspor), Hajrović (Grasshopper), Kvržić (Rijeka); napad: Ibišević (Stuttgart), Džeko (Manchester City) i Višća (Istanbul BB).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije