Premijera u Mostaru

‘Zločesta predstava’ živjet će dugo, dokaz je brojna publika

Barnjak
VL FOTO
20.05.2010.
u 15:07

Predstavu je priredilo i izvelo troje glumaca Ivana Giove Župa, Miro Barnjak i Velimir Pšeničnik Njirić

Na Maloj sceni Hrvatskoga narodnog kazališta u Mostaru, nakon skoro godinu i pol dana, premijerno izvedeno novo kazališno djelo. Riječ je o “Zločestoj predstavi”, koju je priredilo i izvelo troje glumaca Ivana Giove Župa, Miro Barnjak i Velimir Pšeničnik Njirić.

Riječ je o komediji o muško–ženskim odnosima, od postanka svijeta do danas, u kojoj su korišteni dijelovi dramskih tekstova od Marina Držića preko Williama Shakespearea do Murraya Schisgalla i Ive Brešana.

Predstava je pravo osvježenje, iznimno je atraktivna i dinamična i, sudeći po reakcijama, mostarskoj se publici jako svidjela. Koliko, govori i podatak da je Mala scena bila prepuna, a neki su predstavu tako morali odgledati i na nogama. Glumci (Župa i Barnjak) su, kroz transformaciju likova, pokazali zavidne glumačke sposobnosti. - Nadamo se da će predstava imati dug život i da ćemo je igrati godinama - kazali su nam akteri.

Za one koji nisu bili u mogućnosti pogledati predstavu, repriza je zakazan za 29. svibnja, također na Maloj sceni. Predstava će danas biti izvedena i u KIC-u u Tomislavgradu u 17.20 sati, a nakon toga slijede gostovanja po gradovima središnje Bosne. Ulaznica za predstavu stoji 5 KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?