Široki Brijeg

ZHŽ se zadužuje za novih pet milijuna KM na rok od 5 godina

zupanija
06.04.2012.
u 10:52

Vlada ZH županije će sufinancirati prijevoz učenika srednjih škola sa 900.000 maraka

Na jučerašnjoj sjednici Vlade ZHŽ-a, ministri su donijeli odluku o pokretanju procedure za kreditno zaduženje ZH županije na domaćem tržištu novca za iznos od pet milijuna KM na rok od pet godina, kod kreditora koji ponudi najpovoljnije uvjete.

Novac za općine

Također, Vlada je donijela Odluku o utvrđivanju kriterija za raspodjelu sredstava općinama za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola u ZHŽ-u kao i Odluku o prijenosu sredstava općinama za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola u ZHŽ-u. Po ovoj odluci će se općinama dodijeliti novčana sredstva u iznosu od 900.000 KM u tri jednake rate, i to u travnju, kolovozu i listopadu tekuće godine, a osnovni kriterij za isplatu sredstava je broj učenika osmih razreda u tekućoj 2011./2012. Nadalje, Vlada je utvrdila i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskim pristojbama, Nacrt zakona o novčanim potporama u poljoprivredi i ruralnom razvitku te nacrt Zakona o katastru nekretnina, koje je uputila u daljnju proceduru Skupštine ZHŽ-a.

Osnivanje JU Ceste ZHŽ

Donesena je i Uredba o osnivanju Javne ustanove Ceste ZHŽ, a temeljni razlog za donošenje ove Uredbe je izvršenje obveze Vlade ŽZH nastale stupanjem na snagu novog Zakona o javnim cestama ZHŽ. Na sjednici je usvojena i Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava “Tekući prijenosi za šumarstvo“ utvrđenih proračunom ZHŽ s kriterijima raspodjele sredstava za 2012., odluku o korištenju službenih mobilnih telefona u Ministarstvu unutarnjih poslova ZHŽ; Odluku o utvrđivanju kriterija za raspodjelu sredstava proračuna ZHŽ za 2012. godinu namijenjenih za političke stranke; Odluku o raspodjelu sredstava utvrđenih proračunom ZHŽ za 2012. za tekuće prijenose za političke stranke za razdoblje siječanj – ožujak 2012. godine i Odluku o proglašenju 6. travnja 2012. (Veliki petak) neradnim danom u ZHŽ. Helena Lončar iz Posušja, na osobni zahtjev, razriješena je dužnosti člana Povjerenstva za osobe s invaliditetom ZHŽ-a, dok je za novog člana imenovan Ivo Sesar iz Širokog Brijega.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?