ŠOKANTNO

Žena mrtva u stanu bila godinu dana, nitko je nije tražio

mrtvara
VL FOTO
25.03.2011.
u 09:09

“Kada je ostala bez roditelja, malo je izlazila i gotovo je uopće nismo viđali...Bila je bolesna”, kažu njezini susjedi

U Ulici omladinskih radnih brigada u sarajevskom naselju Dobrinja u stanu je pronađeno tijelo starice, Hrvatice Dragice Budić, rodom iz Posušja, staro gotovo godinu dana. Prema potvrđenoj informaciji Operativnom centru MUP-a Sarajevske županije, u srijedu oko 16 sati dojavljeno je kako je u stanu u Ulici omladinskih radnih brigada na broju 7, u naselju Dobrinja, pronađeno tijelo.

Cijeli rat bila u Sarajevu

Na mjesto događaja odmah je izašla policijska ekipa, županijski tužitelj i vještak medicinske struke. Konstatirano je, kako je potvrdio glasnogovornik sarajevske policije Irfan Nefić, da je tijelo staro oko godinu te da pripada starijoj ženskoj osobi. Prema njegovim riječima, vještak medicinske struke nakon vanjskog pregleda tijela nije uočio tragove nasilja. Ipak, tijelo je prevezeno u mrtvačnicu Bare, gdje će biti obavljena daljnja vještačenja. Prema saznanjima do kojih je došao Večernji list, tijelo starice koja je bila osoba s ograničenim sposobnostima pronađeno je u gotovo raspadajućem stanju. Ipak, nemoguće je povjerovati u činjenicu da nitko skoro godinu dana nije ništa primijetio ili prijavio neku sumnju vezanu uz ovu osobu. Dobrinjski župnik fra Pero Karajica u telefonskom razgovoru nam je kazao kako je jučer od svojih župljana saznao za ovaj tragični slučaj. “Staricu nisam poznavao, od njezinih prvih susjeda doznao sam što se dogodilo i u kakvom je stanju pronađena. Rekli su mi da je Hrvatica te da njezina bliža obitelj ne živi u BiH”, kazao je fra Pero. On nas je uputio na adrese nekoliko svojih župljana koji su prvi susjedi koji stanuju do ulaza u kojemu je pronađeno tijelo u Ulici omladinskih radnih brigada. Iz razgovora sa susjedom Vinkom Barbarićem doznali smo kako je ta osoba provela cijeli rat na Dobrinji tijekom kojeg su joj umrla oba roditelja. “Cijeli rat je provela na Dobrinji, ali njoj nikada nismo znali ni ime. Bila je bolesna. Poznato mi je samo da joj se otac zvao Martin. On je nakon rata umro na Dobrinji. Ubrzo joj je umrla i majka. Dok je otac bio živ, donio je za njih hranu iz Kruha sv. Ante. Kada je ostala bez roditelja, malo je izlazila i gotovo je nismo viđali.

Smrad u hodniku

Koliko je meni poznato, ona ima brata koji živi u Zagrebu, a prije rata je bio učitelj u Tesliću”, kazao nam je Vinko Barbarić. Njegova supruga nam je također kazala da nije sigurna, ali bi nesretna starica mogla imati još jednog brata koji živi u Slavonskom Brodu. Sličnu priču nam je ispričao i njezin drugi susjed Miljenko Rašić koji je i obavijestio župnika fra Peru Karajicu o ovom tragičnom događaju. No, ono što zaprepašćuje jeste činjenica da nitko od susjeda godinu dana ništa nije primijetio. Ipak, u razgovoru s Vinkom doznali smo kako je jedna susjed prije izvjesnog vremena, zbog smrada koji je dopirao iz stana nesretne Hrvatice, obavijestio policiju.

Međutim, policija nije htjela doći. U međuvremenu se u istom stanu dogodila poplava i kada se voda već osušila, netko od susjeda odlučio je provaliti u stan, prvenstveno zbog smrada koji se mjesecima širio hodnikom.

Ključne riječi

Komentara 2

BO
Bogodol
10:43 25.03.2011.

Žalosno u kakovim odnosima živimo, samo se trči za novcem, ne mogu vjerovat da u tijedan dana nitko od susjeda nije primjetio ili se zapitao dali je živa, a ne da prođe godina dana.Eto što ti je ljudski život, možda je umrla i od gladi, a da nitko nije se upitao.Kada bi svi mi se uključili u riješavanje socijalnih problema samo za 10-tak kuća u svom okruženju, ne dalje, na svijetu bi bila puno bolja situacija. Svima u njezinu susjedstvu ovaj slučaj ne služi na čast. Neka joj je pokoj duši.

Avatar ivek
ivek
15:59 25.03.2011.

kaj rec na ovo.. susjedi ili mahala.... danas mozes umrijet a da nitko nit zna... bito je imat pesa i furati ga na lacu-- kupati i voditi ga na cist vazduh.. dans ocigledno sve manje ima budala... a sve vise normalni

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?